Φεστιβάλ / Βραβεία

Η «Αγία Εμυ» της Αρασέλης Λαιμού υποψήφια για δύο Independent Spirit Awards

στα 10

Το ντεμπούτο της Αρασέλης Λαιμού υποψήφιο στην κατηγορία των ταινιών των ταινιών με προϋπολογισμό κάτω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.και δημιουργών που «πρέπει να προσέξουμε».

Η «Αγία Εμυ» της Αρασέλης Λαιμού υποψήφια για δύο Independent Spirit Awards

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά Independent Spirit Awards για τα «ανεξάρτητα» του αμερικανικού κινηματογράφου και με το βλέμμα στραμμένο και στη διεθνή παραγωγή.

Στις υποψηφιότητες για το βραβείο Someone to Watch Award αλλά και στο βραβείο John Cassavetes για ταινίες με προϋπολογισμό κάτω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων βρίσκουμε σε μια από τις πολύ μεγάλες επιτυχίες της, την Αρασέλη Λαιμού και την «Αγία Εμυ» της, ένα από τα καλύτερα ελληνικά ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων.

Στην κατηγορία «Someone to Watch Αwards», μαζί με την Αρασέλη Λαιμού συναντάμε την Αντάμα Εμπο, νιγηριανο-αμερικανικής καταγωγής με το «Honk for Jesus. Save Your Soul» και την Νικουάτου Τζούσου με το «Nanny», ενω στην κατηγορία «John Cassavetes Award (Given to the best feature made for under $500,000)», η «Αγία Εμυ» συναγωνίζεται με τις ταινίες «The African Desperate», «A Love Song», «The Cathedral» και «Something in the Dirt»

holy emy diary Η Αρασέλη Λαιμού στα γυρίσματα της ταινίας

H «Αγία Εμυ» ακολουθεί την Εμυ, που μεγαλώνει μαζί με την αδερφή της στη φιλιππινέζικη κοινότητα του Πειραιά, χωρίς όμως να έχει ενταχθεί απόλυτα σε αυτήν, παραμένοντας αβάπτιστη, απρόθυμη να ακολουθήσει τη ρουτίνα που έχει επιβληθεί στην καθημερινότητά τους, κυρίως από την εκκλησία και περίεργη για το τι ακριβώς συνέβη στη μητέρα τους που δούλευε στο όμορφο σπίτι μιας γηραιάς κυρίας στην Καστέλλα, πριν φύγει και τις εγκαταλείψει μόνες στην Αθήνα. Οταν η αδερφή της θα μείνει έγκυος, η Εμυ θα αρχίσει να νιώθει ολοένα και πιο παράξενα, μπαίνοντας σταδιακά σε μια ζώνη ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, ανάμεσα στην παράξενη δύναμη που νιώθει και την αδυναμία της να την ελέγξει, ανάμεσα στη λογική και την τρέλα.

Η ταινία, συμπαραγωγή Ελλάδας, Γαλλίας, ΗΠΑ, έκανε την πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο το 2021 όπου και απέσπασε Ειδική Μνεία, βραβεύτηκε τόσο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, όσο και στα βραβεία Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ βγήκε στις ελληνικές αίθουσες και πέρασε - άδικα - απαρατήρητη από το ελληνικό κοινό.

Τώρα μοιάζει να κοιτάζει με το βλέμμα ψηλά προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.