Buzz

«It's a war»: Χόλιγουντ εναντίοn iCloud

στα 10

Αναμενόμενα, η διαρροή των γυμνών φωτογραφιών των 101 celebrities που κάνουν το γύρο του κόσμου, κατέληξε στην απόλυτη εμπλοκή της Apple που προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασώσει τη φήμη του iCloud, ενώ ταυτόχρονα οι εξελίξεις γύρω από την ταυτότητα των hackers τρέχουν...

«It's a war»: Χόλιγουντ εναντίοn iCloud

Ολα ξεκίνησαν την Κυριακή 31 Αυγούστου, όταν γυμνές φωτογραφίες 101 διασήμων της show biz (ανάμεσά του η Τζένιφερ Λόρενς, η Κίρστεν Ντανστ κ.ά.) διέρρευσαν στο Δίκτυο προκαλώντας έναν πρωτοφανές πανικό γύρω από την ασφάλεια της ιδιωτικής ζωής των celebrities αλλά και της εμπιστοσύνης απέναντι στις νέες τεχνολογίες, καθώς από την αρχή έγινε φανερό πως η διαρροή οφειλόταν σε εισβολή μέσα στους προσωπικούς iCloud λογαριασμούς των «θυμάτων».

Διαβάστε αναλυτικά: Το Χόλιγουντ γυμνό σε μια από τις μεγαλύτερες διαρροές προσωπικών δεδομένων που έγιναν ποτέ

Η Apple, θορυβημένη φυσικά από τη δυσφήμηση που προκαλεί η εμπλοκή της στην υπόθεση (και με επιπρόσθετο φόβητρο tweets σαν αυτό της Κίρστεν Ντανστ που «δίνει» κανονικά το iCloud) έσπευσε να ερευνήσει την υπόθεση και να διασκεδάσει τις υποψίες πως τα συστήματα του iCloud και του application «Where is my iPhone» παραβιάστηκαν, ενώ σε συνεργασία με τις Αρχές προσπαθεί να εντοπίσει την ταυτότητα των χάκερς.

mia farrow

Dunst icloud

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως μετά από 40 ώρες ερευενών «ανακαλύψαμε πως συγκεκριμένοι λογαριασμοί διάσημων παραβιάστηκαν από μια πολύ στοχευμένη επίθεση σε user names, passwords και ερωτήσεις ασφαλείας, μια πρακτική που γίνεται όλο και πιο συχνά στις μέρες μας», επιμένοντας πως δεν υπήρξε η παραμικρή παραβίαση σε κανένα σύστημα της Apple.

Νέες έρευνες ωστόσο δείχνουν πως όντως υπήρξε παραβίαση του συστήματος του iCloud, προφανώς στοχευμένη αφού ο στόχος των χάκερς ήταν να αναζητήσουν υλικό από συγκεκριμένους celebrities. Αποκαλύπτεται δε, πως η ομάδα των χάκερς που κρύβεται πίσω από τη διαρροή χρειάστηκε μήνες σκληρής δουλειάς προκειμένου να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά και πως ενεργεί εδώ και πολλά χρόνια αφού μέσα στους καταλόγους που διέρρευσαν υπάρχουν φωτογραφίες ήδη από τους πρώτους μήνες λειτουργείας του iCloud το 2011.

Η παραβίαση έγινε μέσω των ερωτήσεων ασφαλείας (όπως «Που γνωρίστηκαν οι γονείς σου;» που οι απαντήσεις είναι γνωστές σε όλους όταν αφορά διάσημα πρόσωπα) που ξεκλειδώνουν τους λογαριασμούς του iCloud όπου βρίσκονται αποθηκευμένες οι φωτογραφίες των χρηστών.

H ιστορία προφανώς συνεχίζεται...

Διαβάστε ακόμη: