Buzz

10 χρόνια φυλάκιση για τον χάκερ των γυμνών φωτογραφιών της Σκάρλετ!

στα 10

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς η καταδίκη του «Hackerazzi», ο οποίος παραβίασε τα ιδιωτικά δεδομένα (e-mail λογαριασμούς) 50 θυμάτων, ανάμεσα στους οποίους και η Σκάρλετ Γιόχανσον, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους χάκερς νομίζουν ότι θα ξεφεύγουν για πάντα.

10 χρόνια φυλάκιση για τον χάκερ των γυμνών φωτογραφιών της Σκάρλετ!

Ο Κρίστοφερ Τσέινι, ο οποίος δήλωσε «ένοχος» για την παραβίαση των e-mail λογαριασμών της Σκάρλετ Γιόχανσον και αρκετών ακόμα celebrities, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια σε ομοσπονδιακή φυλακή. Ο Τσέινι, κάτοικος Φλόριντα, κατάφερε να κάνει χάκινγκ στους λογαριασμούς της Μίλα Κούνις, της Κριστίνα Αγκιλέρα και πολλών ακόμα νεαρών ηθοποιών αλλά με την Σκάρλετ χτύπησε λαβράκι: γυμνές φωτογραφίες από το κινητό της που έστειλε στον τότε της σύζυγο Ράιαν Ρέινολντς, έκαναν το γύρο του κόσμου με την μεσολάβηση του Τσέινι.

Ο δικαστής υπήρξε αρκετά σκληρός με τον θύτη, καθώς του καταλόγισε εγκληματική παραβίαση των δικαιωμάτων των θυμάτων και τον καταδίκασε σε 9 διαφορετικές κατηγορίες. Το πόρισμα της 10ετούς φυλάκισης συνοδεύεται και μ' ένα ποσό αποζημίωσης της τάξεως των 66 χιλιάδων δολαρίων.

Δύο από τις γυναίκες που έπεσαν θύματα του χάκερ δεν ήταν celebrities, αλλά και οι δύο είχαν καταγγείλει τον Τσέινι για stalking.

Scarlet Johannson

Στην επίσημη ανακοίνωση που έβγαλε η Εισαγγελία μετά την καταδικαστική απόφαση, οι κατήγοροι σημειώνουν: «Ο κύριος Τσέινι μεθοδικά έβαζε στο στόχαστρό του τα θύματά του και χωρίς κανέναν σεβασμό στους νόμους και τα δικαιώματα έκλεβε προσωπικές, ιδιωτικές τους στιγμές και πληροφορίες. Αυτή η υπόθεση αποδεικνύει την ανάγκη για προστασία στο διαδίκτυο και μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί ως προηγούμενο για να αποθαρρυνθούν μελλοντικές τέτοιες παραβιάσεις από φιλόδοξους χάκερς».

Οταν πιάστηκε, ο Τσέινι δεν είχε καταλάβει πόσο σοβαρά θα εξελιχθεί η υπόθεσή του. σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό GQ καυχιόνταν για τα επιτεύγματά του και ο ίδιος από μόνος του αποκάλυψε ότι ήταν 50 οι λογαριασμοί που παραβίασε. Στο δικαστήριο παραδέχτηκε την ανοησία του: η «αδρεναλίνη» του όλου κατορθώματος τον είχε συνεπάρει, όπως επίσης «θεωρούσε ότι απέδειξε ότι ήταν σημαντικός» παζαρεύοντας και πουλώντας τις φωτογραφίες της Γιόχανσον στα κουτσομπολίστικα sites. Ιστορίες που έχει να διηγείται στους συντρόφους στο κελί.

Από την άλλη, κάτι μας φάνηκε περίεργο: οι φωτογραφίες, ένα χρόνο μετά το συμβάν, βρίσκονται ακόμα παντού. Συνήθως οι stars που σοκάρονται για τέτοιου είδους παραβιάσεις της ιδιωτικής τους ζωής πληρώνουν όσο όσο και εξαφανίζουν τα πάντα από το Ιντερνετ. Μάλλον δεν ίδρωσε το αυτί της Σκάρλετ. Αλλωστε, είναι μια κούκλα.

Περισσότερη Σκάρλετ Γιόχανσον: