Buzz

Η Σκάρλετ Γιόχανσον έχει... κάψες!

στα 10

Να το θυμηθείτε: Θα πάρουν φωτιά τα σανίδια του Μπρόντγουεϊ. Η Σκάρλετ θα επιστρέψει στη θεατρική σκηνή, ερμηνεύοντας το θρυλικό ρόλο της Ελίζαμπεθ Τέιλορ στη «Λυσσασμένη Γάτα».

Η Σκάρλετ Γιόχανσον έχει... κάψες!
Μπορείτε να φανταστείτε την «Μαύρη Χήρα» ως... «Maggie the Cat»;

Η είδηση ήταν γνωστή εδώ και μήνες. Η Σκάρλετ είχε δεχτεί να παίξει στην παράσταση «Η Λυσσασμένη Γάτα», το κλασικό έργο του Τένεσι Γουίλιαμς «Cat on a Hot Tin Roof», που πρόκειται ν’ ανέβει ξανά στο Μπρόντγουεϊ.

Τότε όμως υπήρχαν άλλες πληροφορίες για τον παρτενέρ της. Ο Τζέρεμι Ρέινερ (συμπρωταγωνιστής της στους «Avengers») αποχώρησε τελικά από το πρότζεκτ και η Σκάρλετ θα γλιστρήσει κάτω από το δέρμα της «Μάγκι», έχοντας δίπλα της τον Μπέντζαμιν Γουόκερ («Abraham Lincoln: Vampire Hunter») στο ρόλο του συζύγου της «Μπρικ».

Απαιτητικός ρόλος, που τόσο θεατρικά όσο και κινηματογραφικά, έχει μείνει κλασικός αποτυπωμένος με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, αλλά μη βιαστείτε να υποτιμήσετε την «Μαύρη Χήρας».

Η Γιόχανσον πριν από δύο χρόνια κέρδισε βραβείο Tony Β' Γυναικείου ρόλου για την υπόκωφη ερμηνεία της στο «A View From a Bridge» («Θέα από τη Γέφυρα») του Αρθουρ Μίλερ - μία απαιτητική, χαμηλών τόνων παράσταση που είχε αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. Για παράδειγμα, ο Μπεν Μπράντλεϊ, ο συνήθως ξινός κριτικός των New York Times είχε γράψει «η Γιόχανσον λιώνει μέσα στο χαρακτήρα της τόσο γενναιόδωρα, που κάθε ίχνος της σταρ εξαφανίζεται...»

Αυτός ο ρόλος όμως θα είναι το αντίθετο του «υπόκωφου». Εδώ οι τόνοι θα ανέβουν, η Σκάρλετ θα βγάλει νύχια, όσο η «Μάγκι» θα παίρνει φωτιά.

Η ιστορία για όσους δεν τη γνωρίζουν έχει να κάνει με μία απελπισμένη σεξουαλικά γυναίκα, δυστυχισμένη σ' έναν γάμο μ' έναν καταπιεσμένο κρυφο-γκέι άντρα, ο οποίος όσο αντιστέκεται στη γοητεία της, τόσο τη βουλιάζει στη νεύρωση.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ρομπ Ασφορντ, ο οποίος πρόσφατα σκηνοθέτησε τον Ντάνιελ Ράντκλιφ στο «How to Succeed in Business Without Really Trying».

Οι πρώτες δοκιμαστικές παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 18 Δεκεμβρίου και η επίσημη πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για έναν μήνα μετά - στις 17 Ιανουαρίου. Το νεοϋορκέζικο θέατρο στο οποίο ανεβαίνει η παράσταση είναι το «Richard Rodgers Theatre».

Οσοι πιστοί και τυχεροί... τρέξτε!

Διαβάστε επίσης για τη Σκάρλετ Γιόχανσον: