Buzz

Θα είναι το «Here» το πιο τολμηρό εγχείρημα του Ρόμπερτ Ζεμέκις;

στα 10

Βασισμένο στο ομώτιτλο graphic novel του Ρίτσαρντ ΜακΓκουάιρ, το οποίο κυκλοφόρησε το 2014, η ταινία διαδραματίζεται μέσα σε έναν αιώνα σε μια μόνο τοποθεσία με πρωταγωνιστές τους Τομ Χανκς και Ρόμπιν Ράιτ.

Θα είναι το «Here» το πιο τολμηρό εγχείρημα του Ρόμπερτ Ζεμέκις;

Οι τελευταίες ταινίες του Ρόμπερτ Ζεμέκις δεν ήταν ακριβώς αυτό που κάποιος θα περιέγραφε ως... επιτύχιες.

Ούτε οι «Μάγισσες» αλλά ούτε το live action remake του «Πινόκιο» κατάφεραν να κερδίσουν κοινό και κριτικούς. Αυτό φαίνεται πως προσπαθεί να αλλάξει ο σκηνοθέτης με τη νέα ταινία του με τίτλο «Here», η οποία φαίνεται πως θα είναι μια από τις πιο τολμηρές ταινίες του μέχρι σήμερα.

Βασισμένο στο ομότιτλο graphic novel του Ρίτσαρντ ΜακΓκουάιρ, το οποίο κυκλοφόρησε το 2014, η ταινία διαδραματίζεται μέσα σε έναν αιώνα σε μια μόνο τοποθεσία. Η κάμερα δεν μετακινείται ποτέ από μια σταθερή θέση μέσα σε ένα σπίτι για όλη τη διάρκεια των 104 λεπτών, καθώς οι θεατές παρακολουθούν τις ιστορίες των ανθρώπων που έμειναν στο σπίτι αυτό, με το κεντρικό ζευγάρι να υποδύονται οι Τομ Χανκς και Ρόμπιν Ράιτ.

Ο Χανκς πρωταγωνιστεί στον ρόλο του baby boomer Ρίτσαρντ και η Ράιτ υποδύεται την έφηβη κοπέλα του και τη σύζυγό του Μάργκαρετ. Μέσω των παραδοσιακών εφέ μακιγιάζ και της ψηφιακής de-aging τεχνολογίας, ο Χανκς εμφανίζεται τόσο νέος ως έφηβος και όσο ένας 80χρονος κατά τη διάρκεια της ταινίας που εκτείνεται μέσα στις δεκαετίες.

Διαβάστε ακόμα: Πρώτο τρέιλερ του «Nosferatu» του Ρόμπερτ Εγκερς

here

here

«Η μοναδική οπτική δεν αλλάζει ποτέ, αλλά τα πάντα γύρω της αλλάζουν», είπε πρόσφατα ο Ζεμέκις στο Vanity Fair για τη φιλόδοξη αυτή μορφή της αφήγησης. «Στην πραγματικότητα δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Παρόμοιες σκηνές υπάρχουν σε πολύ πρώιμες βωβές ταινίες, πριν εφευρεθεί η γλώσσα του μοντάζ. Αλλά εκτός από αυτό, ναι, ήταν ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα».

Και συνεχίζει λέγοντας πως «για κάποιο λόγο είμαι ταυτισμένος με τα οπτικά εφέ. Αλλά ήταν πάντοτε εκεί για να υπηρετήσουν τους χαρακτήρες. Δεν σταματάμε ποτέ να προσπαθούμε. Πάντοτε ήθελα ως σκηνοθέτης να δείχνω στο κοινό αυτά που δεν μπορεί να δει στην πραγματική ζωή».

Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Ερικ Ροθ και μαζί με τους Χανκς και Ράιτ πρωταγωνιστούν και οι Πολ Μπέτανι, Κέιλι Ράιλι, Μισέλ Ντόκερι, Γκουίλιμ Λι, Ντέιβιντ Φλιν και Οφίλια Λόβιμποντ.

Το «Here» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 15 Νοεμβρίου από την Sony.

Update: Δείτε το πρώτο τρείλερ της ταινίας παρακάτω.

here

here