Buzz

H Τζένιφερ Ανιστον «πρέπει να σκοτωθεί», ο Μπεν Αφλεκ και οι εκκλήσεις βοηθείας στα αμαρτωλά e-mail του Χάρβεϊ Γουάινστιν

στα 10

1000 σελίδες αλληλογραφίας μάς βάζουν ακόμη πιο βαθιά στα άδυτα της ζωής και των «έργων» του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

H Τζένιφερ Ανιστον «πρέπει να σκοτωθεί», ο Μπεν Αφλεκ και οι εκκλήσεις βοηθείας στα αμαρτωλά e-mail του Χάρβεϊ Γουάινστιν

«Η Τζεν Ανιστον πρέπει να σκοτωθεί.»

Αυτό έγραψε σε e-mail ο Χάρβεϊ Γουάινστιν στις 31 Οκτωβρίου του 2017, απαντώντας σε δημοσιογράφο που ζητούσε ένα σχόλιο σχετικά με μια υποτιθέμενη κατηγορία πως είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά την Τζένιφερ Ανιστον. Το άρθρο θα δημοσιευόταν στο National Enquirer.

Οι ισχυρισμοί αυτοί, περί σεξουαλικής επίθεσης δεν ήταν αληθείς, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Τζένιφερ Ανιστον. «Ποτέ δεν έφτασε αρκετά κοντά για να την αγγίξει. Ποτέ δεν υπήρξε μόνη μαζί του. Δεν έχουμε ιδέα για το e-mail, δεν μας εστάλη, ούτε έχουμε να κάνουμε κάποιο σχόλιο για αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος της ηθοποιού.

Το e-mail αποκαλύφθηκε μαζί με περίπου 1000 σελίδες εγγράφων που ήρθαν στη δημοσιότητα στο ποινικό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, λίγες ώρες πριν την απονομή της τελικής ποινής στον Χάρβεϊ Γουάινστιν, την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020.

Διαβάστε ακόμη: Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν καταδικάστηκε ως βιαστής. Και τώρα;

Ηαρωε

Στα ίδια e-mail αποκαλύφθηκε και η επικοινωνία που είχε ο Χάρβεϊ Γουάινστιν με τους Μάικλ Μπλούμπεργκ, Κουέντιν Ταραντίνο, Τεντ Σαράντος, Τζεφ Μπέζος, Τιμ Κουκ και Εντι Κιού, ανάμεσα σε άλλους. Ή ακριβέστερα οι εκκλήσεις βοηθείας που απηύθηνε ο μεγαλοπαραγωγός στους δυνατούς της βιομηχανίας. Σύμφωνα με τα αρχεία που ήρθαν στην επιφάνεια κανείς τους δεν απάντησε στον Γουάινστιν.

Στους επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ και Εντι Κιού ο Γουάινστιν έγραψε: «Δεν θέλω να κάνετε καμία δημόσια δήλωση - μόνο μια ιδιωτική στη διεύθυνσή μου στο gmail, λέγοντας ότι στηρίζετε τη λύση να δεχθώ θεραπεία και βοήθεια πριν το Διοικητικό Συμβούλιο με απολύσει. Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση. Πολλές από τις κατηγορίες είναι ψευδείς. [...] Για την ώρα θα πάρω άδεια και θα γίνω καλά. Αν με απολύσουν τώρα, θα καταστραφώ προσωπικά και θα προκαλέσω μια τεράστια δικαστική μάχη, σε σχέση με τα δικαιωμάτά μου στην εταιρία. Αν έχω όμως τη στήριξη από κάποιον σαν εσάς και μου δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία (γιατί οι άνθρωποι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία), θα ήταν πολύ βοηθητικό. Θα χρειαστώ κάτι σήμερα αν γίνεται, θα το εκτιμούσα.»

Στον Τεντ Σαράντος του Netflix έγραψε: «Χρειάζομαι τη φιλία σου τώρα.»

Στην ατζέντη (και τώρα πια σύζυγο) του Κουέντιν Ταραντίνο, Ντανιέλα Πικ: «Πρέπει να μιλήσω στον Κουέντιν σήμερα - θα είναι διαθέσιμος; Θα εκτιμούσα πολύ να με ενημέρωνες, σε ευχαριστώ.»

Harvey

Στα ίδια έγγραφα βρέθηκε και η λίστα (γνωστή ως «red flag list») με ονόματα 70 περίπου συνεργατών του Χάρβεϊ Γουάινστιν που ήταν πιθανό να «μιλήσουν» εναντίον του. Αναμεσά τους αυτά του Μπεν Αφλεκ, της Αναμπέλα Σιόρα, της Ρόουζ ΜακΓκόουαν. Η λίστα δεν δόθηκε στους ενόρκους κατά τη διάρκεια της δίκης του Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μπραντ Πιτ εξηγεί για πρώτη φορά την τολμηρή στάση του απέναντι στον Χάρβεϊ Γουάινστιν