Buzz

(Αν) η Σταχτοπούτα φορούσε Λουμπουτέν!

στα 10

Μπορεί στην εποχή της «Σταχτοπούτας» να μην είχαν ακόμη ιδέα πως ένα ζευγάρι γυναικείες γόβες θα μπορούσαν να αποτελούν το απόλυτο φετίχ, αλλά να που τα χρόνια πέρασαν και οι αξίες άλλαξαν και τα παραμύθια έχουν πλέον ανάγκη από τη συνδρομή της μόδας!

(Αν) η Σταχτοπούτα φορούσε Λουμπουτέν!

Με αφορμή την έξοδο της «Σταχτοπούτας» του 1950 σε Blu-Ray τον Οκτώβριο του 2012, η Disney ζήτησε από τον Κριστιάν Λουμπουτέν να σχεδιάσει μια συλλεκτική σειρά από γυάλινα γοβάκια, γιορτάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα παραμύθια του καταλόγου της.

«Είναι το πιο κλασικό παραμύθι αγάπης», δήλωσε ο Λουμπουτέν «και για το όνειρο πως η αγάπη μπορεί να είναι αγνή». Και για να το αποδείξει έφτιαξε μια συλλεκτική σειρά από 20 ζευγάρια γυάλινα γοβάκια, τα οποία θα δοθούν σε «μοντέρνες Σταχτοπούτες» σε όλον τον κόσμο, σε έναν μεγάλο διαγωνισμό που θα ανακοινωθεί στις 17 Αυγούστου.

shoes

Η Λόρι ΜακΦέρσον, αντιπρόεδρος της διεθνούς προώθησης για τη Disney, αποκάλεσε τα γοβάκια της Σταχτοπούτας τα πλέον «θρυλικά στην ιστορία της λογοτεχνίας» και χαρακτήρισε τη συνεργασία με τον Λουμπουτέν ως ένα «ταιριαστό φόρο τιμής».

Καθόλου περίεργο, λοιπόν, που τα εν λόγω γοβάκια (δείτε τα σε μεγαλύτερη φωτογραφία στο gallery) υπήρξαν το highlight της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, εκεί όπου ο Λουμπουτέν παρουσίασε τη δημιουργία του, εξηγώντας πως πέτυχε την αίσθηση του διάφανου γυαλιού: «Θα φανταζόσασταν ότι είναι όλο διάφανο, φτιαγμένο από γυαλί, αλλά αυτό δεν θα κολάκευε καθόλου ένα γυναικείο πόδι». Αντ' αυτού, ο Λουμπουτέν χρησιμοποίησε δαντέλα για να δώσει την αίσθηση του διάφανου, συνδυασμένη με τακούνια καλυμμένα με κρύσταλλα Swarovski και στη συνέχεια πρόσθεσε πεταλούδες, δίνοντας ονειρικές διαστάσεις στη δημιουργία του.

Ο Λουμπουτέν θα πρωταγωνιστεί και σε ένα δεκάλεπτο μικρού μήκους φιλμ που θα περιέχεται στην έκδοση Blu-Ray της «Σταχτοπούτας», ανοίγοντας έτσι ακόμη πιο πολύ το δρόμο για μια συνεργασία που μπορεί και να κρατήσει...