Buzz

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ δεν είναι «Μπάρμπι». Γι' αυτό θα σκηνοθετήσει την «Barbie»

στα 10

Μια live-action ταινία «Barbie» με τη Μάργκο Ρόμπι ήταν έτσι κι αλλιώς χαριτωμένη ιδέα. Αν τη σκηνοθετήσει η Γκρέτα Γκέργουιγκ, γίνεται κι ενδιαφέρουσα στ' αλήθεια.

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ δεν είναι «Μπάρμπι». Γι' αυτό θα σκηνοθετήσει την «Barbie»

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ, εκτός από αεράτη ηθοποιός, αποδείχτηκε και θαυμάσια σκηνοθέτης, τουλάχιστον με το «Lady Bird», η μία από τις μόνο πέντε γυναίκες που έχουν βρεθεί Υποψήφιες για το Οσκαρ Σκηνοθεσίας στην ιστορία του θεσμού. Και συνεχίζει... κοριτσίστικα, μεταφέροντας (για άλλη μια φορά, ελπίζουμε... διαφορετικά) στη μεγάλη οθόνη τις «Μικρές Κυρίες» με ζηλευτό καστ - στην Ελλάδα περιμένουμε την ταινία Χριστούγεννα, από τη Feelgood.

Διαβάστε ακόμη: Η Barbie βρήκε το κινηματογραφικό της πρόσωπο στη Μάργκο Ρόμπι

γκρέτα γκέργουιγκ 607

Και τα νέα συνεχίζονται. Η live-action ταινία «Barbie», που από τον Οκτώβριο έχει ανακοινωθεί ότι θα έχει ως πρωταγωνίστρια, τόσο ταιριαστά, τη Μάργκο Ρόμπι, την ηθοποιό που έχει, μεν, την ομορφιά μιας Μπάρμπι αλλά και το ταμπεραμέντο και την ενέργεια να προσεγγίσει το ρόλο δημιουργικά, ακόμα και υπονομευτικά, φαίνεται πως θα έχει την Γκρέτα Γκέργουιγκ ως σκηνοθέτη.

Διαβάστε ακόμη: Η Γκρέτα Γκέργουιγκ σκηνοθετεί τις «Μικρές Κυρίες» με Μέριλ Στριπ, Εμα Στόουν, Σίρσα Ρόναν και Τίμοθι Σαλαμέ

γκρέτα γκέργουιγκ 607Η Γκρέτα Γκέργουιγκ με τον Νόα Μπόμπακ

Το βέβαιο είναι ότι η Γκέργουιγκ, μαζί με τον σύντροφό της Νόα Μπόμπακ, τον αγαπημένο σκηνοθέτη, μεταξύ άλλων, του «Frances Ha», έχουν αναλάβει το σενάριο της ταινίας κι εκείνη διεκδικεί και τη σκηνοθετική υπογραφή. Με τη Μάργκο Ρόμπι να υποστηρίζει και ως παραγωγός το φιλμ, η προσθήκη των ονομάτων της Γκέργουιγκ και του Μπόμπακ μας κάνουν να πιστεύουμε ότι αυτή η «Barbie» θα έχει έναν αέρα πρωτοτυπίας και οξυδέρκειας του ανεξάρτητου κι όχι στουντιακού σινεμά, παρότι ανήκει στη μεγάλη σειρά κινηματογραφικών ταινιών με ήρωες παιχνίδια εταιριών-ογκόλιθων, όπως είναι, τώρα, η Mattel. Κι είτε πρόκειται για μια έξυπνη ιδέα του στούντιο να διαφοροποιηθεί από το σωρό, είτε για μια πιο συνειδητή απόφαση να σημαίνει κάτι αυτή η «Barbie» για τους θεατές της, επικροτούμε και πάμε να το γιορτάσουμε με κοκτέιλ στο σπίτι-τροχόσπιτο!

Διαβάστε ακόμη: Οι Ταινίες της Κυριακής | «Nights and Weekends» των Γκρέτα Γκέργουιγκ και Τζο Σουάνμπεργκ