Industry

Και το αποθεματικό του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στην υπηρεσία της κρατικής ταμειακής ρευστότητας για τον Απρίλιο;

στα 10

Η πολυσυζητημένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στη διάθεση των ταμειακών αποθεμάτων των δημόσιων φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδας για τη διευκόλυνση της ταμειακής ρευστότητας για τον μήνα Απρίλιο έφτασε και στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Το Flix ρώτησε και έμαθε.

Και το αποθεματικό του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στην υπηρεσία της κρατικής ταμειακής ρευστότητας για τον Απρίλιο;

Μετά από ερώτηση του Flix στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, επιβεβαιώθηκε η αποστολή της πράξης νομοθετικου περιεχομένου που αφορά τη διάθεση των ταμειακών αποθεμάτων των δημόσιων φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδας για τη διευκόλυνση της ταμειακής ρευστότητας για τον μήνα Απρίλιο.

Το Flix απευθύνθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου προκειμένου να επιβεβαιώσει την αποστολή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά και να μάθει τι ακριβώς προτίθεται να κάνει το ΕΚΚ, για πόσο αποθεματικό μιλάμε και τι μέρος του θα αποδοθεί (αν αποδοθεί), αλλά και τι επίδραση θα έχει αυτό στις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις και ανάγκες του ΕΚΚ κυρίως στον τομέα της παραγωγής ή υποστήριξης ελληνικών ταινίων.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου μας απάντησε πως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έχει σταλεί και στο ΕΚΚ, όπως σε όλα τα ΝΠΔΔ (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου) και ΝΠΙΔ (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου) ανεξαιρέτως, πως το θέμα των αποθεματικών αφορά το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΚ και πως ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση επί του συγκεκριμένου θέματος, αλλά αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Να σημειώσουμε εδώ πως το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου είναι ΝΠΙΔ χρηματοδοτούμενο από το Δημόσιο και σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αυτή η κατηγορία αποτελεί μια από τις εξαιρέσεις όπου η διάθεση των αποθεματικών δεν είναι υποχρεωτική αλλά εθελοντική.

Διαβάστε ακόμη: