Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι Χρυσές Σφαίρες με τον τρόπο του Flix

στα 10

Το «Πράσινο Βιβλίο» και το «Bohemian Rhapsody» ανακηρύχθηκαν οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς σε μια μάλλον χλιαρή βραδιά που δεν κορυφώθηκε ακριβώς θριαμβευτικά. Διαβάστε εδώ όλα τα βραβεία και δείτε όλους τους ευχαριστήριους λόγους.

Flix Team
Οι Χρυσές Σφαίρες με τον τρόπο του Flix

Σε μια τελετή όπου το «Roma» δεν ήταν υποψήφιο για την κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας (αφού τα ξενόγλωσσα φιλμ δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή την κούρσα), αλλά που κέρδισε ούτως ή άλλως το βραβείο στην κατηγορία του, οι Χρυσές Σφαίρες έδειξαν για μια ακόμη φορά, που βρίσκεται η διαφορά τους από τα Οσκαρ.

Η ψήφος τους πηγαίνει συχνά στις πιο «δημοφιλείς» και «crowd pleasing» κι όχι απαραίτητα στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Και κάπως έτσι το «Πράσινο Βιβλίο» και το «Bohemian Rhapsody» κέρδισαν τα σημαντικότερα βραβεία της χρονιάς. «Αυτό ήταν απροσδόκητο», όπως είπε κι ο παραγωγός του «Bohemian Rhapsody» Γκρείχαμ Κινγκ παραλαμβάνοντας το βραβείο, αλλά κάθε έκπληξη δεν είναι απαραίτητα μια καλή έκπληξη.

Ο Αλφόνσο Κουαρόν κέρδισε όμως την Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας για το «Roma» καθώς ο Μπράντλεϊ Κούπερ και το «Ενα Αστέρι Γεννιέται» αγνοήθηκε εντελώς σε όλες τις υποψηφιότητές του, εκτός από αυτή του καλύτερου τραγουδιού.

Κάτι ανάλογο συνέβη και με το «Vice» το οποίο κέρδισε μόνο την Χρυσή Σφαίρα Α Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Κρίστιαν Μπείλ, αλλά και με το «Η Μέρι Πόπινς Επιστρέφει» το οποίο έφυγε από την απονομή χωρίς κανένα βραβείο.

O Τζεφ Μπρίτζες και η Κάρολ Μπερνέτ πήραν δυο τιμητικά βραβεία στην διάρκεια της βραδιάς, η δεύτερη μάλιστα έδωσε το ονομά της σε μια τιμητική Χρυσή Σφαίρα που θα δίνεται από εδώ κι εμπρός κάθε χρόνο σε δημιουργούς και καλλιτέχνες για την εξαιρετική συμβολή τους στην τηλεόραση.

Η Σάντρα Ο (η οποία βραβεύτηκε κι όλας για το «killing Eve») κι ο Αντι Σάμπεργκ ήταν οι φετινοί παρουσιαστές κι ο εναρκτήριος λόγος τους ήταν πολύ πιο χαλαρός και σε καμιά περίπτωση τόσο καυστικός όσο μας είχε συνηθίσει ο Ρίκι Τζερβέις. Δείτε τον στο βίντεο.


Διαβάστε και δείτε ακόμη:


ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ - ΔΡΑΜΑ


Α' ΑΝΔΡΙΚΟΣ - ΔΡΑΜΑ
- Ράμι Μάλεκ, «Bohemian Rhapsody»


Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ - ΔΡΑΜΑ


ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ - ΚΩΜΩΔΙΑ Ή ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ


Α' ΑΝΔΡΙΚΟΣ - ΚΩΜΩΔΙΑ Ή ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ


Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ - ΚΩΜΩΔΙΑ Ή ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ


Β' ΑΝΔΡΙΚΟΣ


Β' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ
- Ρετζίνα Κινγκ, «If Beale Street Could Talk»


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
- Αλφόνσο Κουαρόν, «Roma»


ΣΕΝΑΡΙΟ


ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ - ANIMATION


ΜΟΥΣΙΚΗ


ΤΡΑΓΟΥΔΙ


ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΗ ΤΑΙΝΙΑ


ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

killing eve 607

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ - ΔΡΑΜΑ

Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ – ΔΡΑΜΑ

A' ΑΝΔΡΙΚΟΣ – ΔΡΑΜΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ - ΚΩΜΩΔΙΑ

Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ – ΚΩΜΩΔΙΑ

Α' ΑΝΔΡΙΚΟΣ – ΚΩΜΩΔΙΑ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ Ή ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ

Α' ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΣΕ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ Ή ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ

Α' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΣΕ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ Ή ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ

  • Πατρίσια Αρκέτ, «Escape at Dannemora»

Β' ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ Ή ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ

Β' ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ Ή ΜΙΝΙ ΣΕΙΡΑ


Διαβάστε και δείτε ακόμη: