Industry

To «Get Out» κατάφερε να σπάσει κι άλλο ένα ρεκόρ στο αμερικάνικο box office

στα 10

Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το φαινόμενο που ακούει στο όνομα «Get Out» του Τζόρνταν Πιλ.

To «Get Out» κατάφερε να σπάσει κι άλλο ένα ρεκόρ στο αμερικάνικο box office

Πριν λίγες βδομάδες το θρίλερ, έκπληξη, του Τζόρνταν Πιλ «Get Out» κατάφερε να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικάνικο box office μέσα σε 16 μέρες, σπάζοντας το ρεκόρ εισπράξεων ταινίας πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη, και ταυτόχρονα έγινε η πρώτη ταινία Αφροαμερικανού σκηνοθέτη που το καταφέρνει.

Λίγες βδομάδες αργότερα, η ταινία του Πιλ κατάφερε να σπάσει κι άλλο ένα ρεκόρ. Αυτό το σαββατοκύριακο το «Get Out» ξεπέρασε τα 156 εκατομμύρια δολάρια που σημαίνει πως έγινε η πιο πετυχημένη ταινία πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη με πρωτότυπο σενάριο, σπάζοντας ένα ρεκόρ σχεδόν 20 χρόνων. Η προηγούμενη ταινία που κρατούσε τα σκήπτρα, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν το πρώτο «Blair Witch Project» με 140 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικάνικο box office.

Διαβάστε ακόμα: Απ’ έξω κούκλα από μέσα πανούκλα: Τρέιλερ για το «Annabelle: Creation»!

get out

Η ταινία του Πιλ, η οποία κόστισε μόνο 5 εκατομμύρια δολάρια για να γυριστεί, έκανε 33.3 εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο της σαββατοκύριακο στην Αμερική, πέφτοντας μόνο 36% κάθε βδομάδα. Ακόμα και στο ελληνικό box office δείχνει να τα πάει περίφημα, μιας και μέσα σε 3 βδομάδες η ταινία κατάφερε να ξεπεράσει τα 51 χιλιάδες εισιτήρια. H επιτυχία της ταινίας είναι τόσο μεγάλη, που έχει προσφερθεί ήδη στον Πιλ να σκηνοθετήσει μια χολιγουντιανή μεταφορά ιαπωνικού manga/anime, το «Akira». Πάντως, ότι και να αποφασίσει, ο Πιλ έχει γίνει ήδη ένα από τα πιο hot ονόματα του Χόλιγουντ, και όχι άδικα.

Διαβάστε ακόμα:

Tags: get out