Buzz

Διορίσθηκε ο Παντελής Μητρόπουλος ως Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

στα 10

Με ανακοίνωσή του, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ενημερώνει για το διορισμό του Γενικού Διευθυντή.

Flix Team
Διορίσθηκε ο Παντελής Μητρόπουλος ως Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

Από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου ανακοινώνεται ότι την 1η Απριλίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έκδοσης της εγκριτικής απόφασης της εξ υπουργών επιτροπής για τον διορισμό του Γενικού Διευθυντή στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Με απόφασή της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τοποθέτησε τον κ. Παντελή Μητρόπουλο στην θέση του Γενικού Διευθυντή σύμφωνα με την εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ. Η απόφαση οδεύει για δημοσίευση στο ΦΕΚ. Μόλις η απόφαση δημοσιευθεί –είναι θέμα μιας ή δύο ημερών- ο νέος ΓΔ αναλαμβάνει τα καθήκοντά του.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του Ελληνικου Κέντρου Κινηματογράφου που ενημερώνει για το διορισμό του Παντελή Μητρόπουλου στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Η πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου να προτείνει τον Παντελή Μητρόπουλο στη θέση του Γενικού Διευθυντή έγινε γνωστή στις 12 Μαρτίου, ενώ σύμφωνα με την παραπάνω ανακοίνωση την 1η Απριλίου «ολοκληρώθηκε η διαδικασία της έκδοσης της εγκριτικής απόφασης της εξ υπουργών επιτροπής για τον διορισμό του Γενικού Διευθυντή στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου».

Διαβάστε αναλυτικά: Ποιος είναι ο Παντελής Μητρόπουλος, που προτείνεται για τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΕΚΚ

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου έρχεται μετά από εκκλήσεις της κινηματογραφικής κοινότητας να μην καθυστερήσουν καθόλου οι διαδικασίες που θα βοηθήσουν στην ομαλή λειτουργεία όσων φορέων αφορούν τον τομέα του κινηματογράφου στην Ελλάδα, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης. Μέσα στη μέρα σήμερα ανακοίνωθηκαν και από το Υπουργείο Πολιτισμού μέτρα στήριξης του Σύγχρονου Πολιτισμού που πλήττεται από τους περιορισμούς λόγω πρόληψης του Covid-19.

Χθες, ανακοινώθηκε και από τον ΕΚΟΜΕ πως το cash rebate συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Διαβάστε αναλυτικά: Μέτρα ενίσχυσης του Σύγχρονου Πολιτισμού από το Υπουργείο Πολιτισμού