Buzz

Ο Τζον Χαμ, ο Ζακ Γαλιφιανάκης κι όλα τα πλάσματα του βυθού στη νέα ταινία του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ

στα 10

Το μυθιστόρημα φαντασίας του Θίοντορ Πρατ, «The Incredible Mr. Limpet», ετοιμάζεται να διασκευάσει για το σινεμά ο Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ, σ’ ένα φιλμ που υπόσχεται να είναι συναισθηματική φαντασμαγορία!

Ο Τζον Χαμ, ο Ζακ Γαλιφιανάκης κι όλα τα πλάσματα του βυθού στη νέα ταινία του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ

Ενα χρόνο μετά το «Πριν τα Μεσάνυχτα» και προτού ακόμα το αριστουργηματικό «Boyhood» έρθει στην Ελλάδα (το περιμένουμε το φθινόπωρο από τη UIP), ο Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ είναι έτοιμος για νέες περιπέτειες, με μια ταινία που ήθελε για χρόνια να κάνει, όπως κι η Warner Bros που διασκευάζει την ιστορία για το σινεμά εδώ και μια 20ετία! Πρόκειται για το «The Incredible Mr. Limpet», το μυθιστόρημα που έγραψε (ως σκέτο «Mr. Limpet») ο Θίοντορ Πρατ το 1942 και πρωτομεταφέρθηκε στο σινεμά το 1964, σε μορφή μιούζικαλ με συνδυασμό animation και live action, το 1964, από τον Αρθουρ Λούμπιν, με τον Ντον Νοτς πρωταγωνιστή.

Η ιστορία, η οποία φυσικά θα «φρεσκαριστεί» σε κάτι πιο σύγχρονο, ακολουθεί τον Λάρι Λίμπετ, έναν άστεγο που γυροφέρνει στην παραλία, με μακριά μούσια, ο οποίος θέλει να σώσει όλα τα ψάρια της θάλασσας. Οταν ο κύριος Λίμπετ θα μεταμορφωθεί κι ο ίδιος σε ψάρι, θα ξεκινήσει έναν αγώνα για να διασώσει την πόλη του κι όλα τα πλάσματα του βυθού, ενώ στην πορεία μαθαίνει μαθήματα ζωής. Στο πρωτότυπο, βέβαια, ο κύριος Λίμπετ αποφασίζει να βοηθήσει το αμερικανικό ναυτικό να εντοπίσει υποβρύχια των Ναζί, αλλά αυτό κάπου χάθηκε στη μεταφορά της ιστορίας.

Ο Ζακ Γαλιφιανάκης θα υποδύεται τον κύριο Λίμπετ όσο ακόμα θα έχει ανθρώπινη μορφή, ο Τζον Χαμ συζητά την ενσάρκωση του «κακού» της ιστορίας, ενός επιχειρηματία που ξεδιάντροπα καταστρέφει το βυθό για δικό του όφελος, ενώ τις φωνές τους στα ψάρια-ήρωες θα δανείσουν οι Ντάνι ΜακΜπράιντ, Σάρα Σίλβερμαν, Κέβιν Χαρτ, Τζος Γκαντ και Μάικλ Κέι και Τζόρνταν Πιλ του τηλεοπτικού «Key & Peele».

Τα γυρίσματα, όταν το καστ ολοκληρωθεί, θα ξεκινήσουν ήδη αυτό το φθινόπωρο, ωστόσο οι σκηνές animation (που ο Λίνκλεϊτερ σκοπεύει να κάνει σε ροτοσκοπικό animation όπως στο «Waking Life» και το «A Scanner Darkly»), θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2015.

Διαβάστε ακόμη: