Buzz

«Friends - 25η επέτειος»: θέλετε να φωτογραφηθείτε στον καναπέ του Central Perk;

στα 10

Η Warner ετοίμαζε μία έκπληξη για τους νεοϋορκέζους τουρίστες και φανς των «Friends». Αλλά... οι κάτοικοι του West Village είχαν άλλη άποψη!

«Friends - 25η επέτειος»: θέλετε να φωτογραφηθείτε στον καναπέ του Central Perk;

Η διάσημη sitcom που αγαπήθηκε όσο καμία έχει γίνει πλέον κλασική: φέτος μετράμε 25 χρόνια από την πρεμιέρα του πιλότου που μάς σύστησε την Μόνικα, τη Ρέιτσελ, τον Ρος, τον Τζόι, τον Τσάντλερ και τη Φίμπι να πίνουν καφέ στο διάσημο πορτοκαλί βελούδινο καναπέ του Central Perk καφέ της γειτονιάς τους.

Θυμηθείτε κι αυτό: Aνοιξε το «Central Perk», το καφέ των Friends στη Νέα Υόρκη

Αυτό θέλησε να εκμεταλλευτεί η Warner και να κάνει ένα δώρο στους φανς της σειράς: να στήσει τον καναπέ έξω από το κτίριο στο West Village (στη γωνία των οδών Μπέντφορντ και Γκρόουβ) που χρησιμοποιήθηκε στις εξωτερικές λήψεις της σειράς ως το σπίτι των «Friends», ώστε να μπορεί κανείς να κάθεται και να βγάζει μια αναμνηστική, επετειακή φωτογραφία.

Friends building 607

Αυτό όμως σημαίνει ότι η κίνηση στην περιοχή θα αυξηθεί εφιαλτικά κι ότι τα γύρω πεζοδρόμια πρέπει να κλείσουν για να στηθεί ο καναπές και το event (ξεκινώντας από τις 21 Σεπτεμβρίου).

Διαβάστε κι αυτό: Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο μηνύει (προς 6 εκ. δολάρια!) υπάλληλό του για... ανεξέλεγκτο binge watching του «Friends»

Οι κάτοικοι της περιοχής ξεσηκώθηκαν σε διαμαρτυρία και οργάνωσαν ένα κοινοτικό συμβούλιο με σκοπό να μπλοκάρουν τη διοργάνωση αυτής της ιδέας.

«Ετσι κι αλλιώς έχουμε 400 τουρίστες καθημερινά να επισκέπτονται τη γειτονιά και να φωτογραφίζονται με το κτίριο. Φωτογραφίες - μέρα και νύχτα. Βγαίνω στην πόρτα μου κι έχω καθημερινά 20 άτομα να κοιτάνε τα κουδούνια ή να ουρούν στο παρτέρι. Είναι εφιάλτης!» δήλωσε η Ρέζαρ Σκόντα, κάτοικος του κτιρίου. «Το να κλείσουν και τα γύρω πεζοδρόμια, είναι κάτι που ούτε μπορώ να διανοηθώ! Θα τρελαθούμε!»

«Δεν γνωρίζαμε γα το κοινοτικό συμβούλιο, αλλιώς θα ήταν χαρά μας να συμμετέχουμε και να ακούσουμε τα παράπονα των κατοίκων και να βρούμε μια λύση» δήλωσε εκπρόσωπος της Warner. «Ελπίζουμε ότι αυτή η λύση θα βρεθεί, γιατί θέλουμε πολύ να στήσουμε αυτό το event και να δώσουμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία στους φανς της σειράς να γιορτάσουν έτσι την επέτειό της...»

Ολα τώρα βρίσκονται στο χέρι του Δημάρχου - η Πόλη της Νέας Υόρκης μπορεί να εγκρίνει ή να απορρίψει την αίτηση για το κλείσιμο των πεζοδρομίων.

Διαβάστε περισσότερα: