Buzz

Aνοιξε το «Central Perk», το καφέ των Friends στη Νέα Υόρκη

στα 10

Ανοιξε και λειτουργεί για το κοινό, στη γωνία Lafayette & Broome στην Νέα Υόρκη, το «Central Perk», το καφέ που υπήρχε μόνο στον τηλεοπτικό κόσμο των «Friends», αλλά τώρα ζωντανεύει για να τιμήσει την 20η επέτειο της σειράς. Μας ξεναγεί ο... Γκάνθερ!

Aνοιξε το «Central Perk», το καφέ των Friends στη Νέα Υόρκη

Με συνέντευξη και φωτογράφησή του στο Entertainment Weekly, ο Τζέιμς Μάικλ Τάιλερ, ο ηθοποιός που επί 10 χρόνια έβαφε τρεις φορές τον μήνα πλατινέ ξανθό τα μαλλιά του για να ερμηνεύει τον «Γκάνθερ» στα «Φιλαράκια», μάς ξεναγεί στο «Central Perk». Το καφέ με τον πορτοκαλί καναπέ που για μία δεκαετία χαζεύαμε στις οθόνες μας, καθώς ήταν το στέκι του Τσάντλερ, του Ρος, του Τζόι, της Ρέιτσελ, της Μόνικα και της Φίμπι - με την τελευταία να μας τραγουδάει εκεί, σε μια γωνιά του μπροστά στο παράθυρο, τα «Smelly Cat» live της. Μόνο που δεν μας ξεναγεί στο καφέ που ευχόμασταν να υπάρχει. Δεν μας ξεναγεί σε πλατό. Μας ξεναγεί στο καφέ που από αύριο, και για έναν ολόκληρο μήνα, θα υπάρχει.

Δείτε το reunion των «Friends» στον Τζίμι Κίμελ!

Για τον εορτασμό των 20 χρόνων από την πρεμιέρα του πρώτου επεισοδίου των «Friends», το ανακαινισμένο SoHo café στη γωνία Lafayette & Broome έκανε ένα... pop-up installation. Στα τζάμια του η στάμπα «Friends 20th Anniversary» και μία γωνιά του έχει διακοσμηθεί, κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση του Central Perk: ίδιοι τοίχοι, ίδια χρώματα, ίδια έπιπλα, ίδιο μενού. Κυριαρχεί ο πορτοκαλί καναπές της σειράς, ο οποίος δεν είναι αντίγραφο, είναι ο ίδιος στον οποίο στριμωχνόντουσαν για να πουν τα νέα τους οι 6 φίλοι, ενώ στο τραπεζάκι μπροστά του υπάρχουν οι σήμα κατατεθέν κούπες, στις οποίες θα σερβίρεται δωρεάν καφές (χορηγία του Eight O’Clock Coffee).

central perk1 607

Ομως τα αληθινά props από το σκηνικό της σειράς δεν σταματούν εδώ: οι επισκέπτες θα δουν από κοντά το κεραμικό αγαλματάκι του «Πατ», το διαβόητο δερμάτινο παντελόνι του Ρος, την πρόσκληση γάμου των Τσάντλερ & Μόνικα, την πορνοταινία της Φίμπι, τον υπέρηχο της Ρέιτσελ, το «Science Boy» κόμικ του Ρος, το τεύχος του Soap Opera Digest με εξώφυλλο τον Τζόι. Στις γύρω οθόνες θα παίζονται highlights των επεισοδίων από τα 10 χρόνια της σειράς.

«Ολο αυτό είναι σουρεαλιστικό» δηλώνει στο ΕW ο Τάιλερ, ο οποίος έβαψε ξανά, 10 χρόνια μετά, τα μαλλιά του πλατινέ για να τιμήσει την επέτειο. «Βλέποντας τα αντικείμενα, τον καναπέ, την μηχανή του espresso - δούλευα σ' αυτό το χώρο για 10 χρόνια. Το σκηνικό μας ήταν πολύ μικρότερο, αλλά φαντάζομαι ότι αν το ''Central Perk'' ήταν αληθινό, θα ήταν ακριβώς έτσι! Είναι πολύ εντυπωσιακό!»

central perk EW

Τι του έχει μείνει από το χαρακτήρα του Γκάνθερ; Εμείς δεν τον μάθαμε ποτέ σε βάθος τον ιδιοκτήτη του «Central Perk», εκείνος πώς είχε ολοκληρωμένο τον ήρωα στο μυαλό του; «Υπήρχε μία σκηνή η οποία κόπηκε στο μοντάζ, που κάποιος ρωτά τον Γκάντερ που μένει και πώς έρχεται στη δουλειά. Κι εκείνος απαντά - παίρνω 3 τρένα κι αλλάζω 2 λεωφορεία. Αυτό λοιπόν τον έκανε στο μυαλό μου ότι θα μένει κάπου στο Νιου Τζέρσεϊ, σωστά; Ομως ήταν μοναχικός, μπορεί και να έμενε σ' ένα πίσω δωμάτιο του καφέ. Πάντως σήμερα, το 2014 θα είχε ανοίξει αλυσίδα από Central Perk..»

Αυτό που έχει μείνει στον Τάιλερ από τις εκδηλώσεις θαυμασμού των φανς όταν τον συναντούσαν και συναντούν στο δρόμο (με άλλα μαλλιά δεν τον αναγνωρίζουν) είναι ότι τον ρωτούν αν οι ηθοποιοί ήταν πραγματικοί φίλοι. «Πώς θα μπορούσαν να βγάλουν αυτή τη χημεία, σε κάθε επεισόδιο, επί 10 χρόνια, αν δεν ήταν; Από την πρώτη στιγμή αυτά τα παιδιά έγιναν φιλαράκια...».

central perk2

Επιστρέφοντας όμως στις προγραμματισμένες επετειακές εκδηλώσεις στο Central Perk: για ένα μήνα (μέχρι τις 18 Οκτωβρίου), οι τυχεροί Νεοϋορκέζοι και οι ακόμα πιο τυχεροί τουρίστες, θα μπορούν να απολαύσουν δωρεάν καφέ, να χαζέψουν το μίνι μουσείο, να συμμετάσχουν σε τρίβια αναμετρήσεις για το ποιος ξέρει καλύτερα τη σειρά κερδίζοντας δώρα, να αγοράσουν σουβενίρ, να φωτογραφηθούν στον πορτοκαλί καναπέ και να χαρούν τον Τάιλερ και κάποιους από το καστ σε εμφανίσεις-έκπληξη (μάλιστα λέγεται ότι θα γίνουν κάποια "live" - yes please, Ms. Κudrow!).

Α, κι όπως μας πληροφορούν: ο πορτοκαλί καναπές είναι άνετος.

Update: Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το αφιέρωμα που έκανε πρόσφατα το Hollywood Reporter

central perk1 607

central perk2 607

central perk3 607

central perk4 607

.

Διαβάστε και δείτε ακόμα: