Buzz

Relax. Ετοιμάζεται βιογραφική ταινία με θέμα τους Frankie Goes to Hollywood

στα 10

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μπέρναρντ Ρόουζ, τον σκηνοθέτη πίσω από το αυθεντικό μουσικό βίντεο κλιπ του «Relax», η ταινία θα εξερευνήσει τη δημιουργία και τον αντίκτυπο του πιο διάσημου τραγουδιού του συγκροτήματος.

Relax. Ετοιμάζεται βιογραφική ταινία με θέμα τους Frankie Goes to Hollywood

Ακόμα και αν δεν έχεις ακούσει κανένα άλλο τραγούδι τους, σίγουρα δεν μπορεί να μην ξέρεις το «Relax» των Frankie Goes to Hollywood.

Ετσι, μόλις λίγες μέρες μετά την επανένωσή τους για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 40 χρόνια, το βρετανικό συγκρότημα Frankie Goes To Hollywood είναι το θέμα μιας νέας βιογραφικής ταινίας από τις βρετανικές εταιρείες παραγωγής Working Title και Independent Entertainment.

Η ταινία θα έχει τον τίτλο «Relax» από το θρυλικό σινγκλ του γκρουπ του 1983 και θα βασίζεται στα απομνημονεύματα του τραγουδιστή τους Χόλι Τζόνσον με τίτλο «Holly Johnson A Bone In My Flute». Στην ταινία πρόκειται να πρωταγωνιστήσει ο Κάλουμ Σκοτ Χάουελς, ο οποίος έγινε γνωστός από την σειρά «It’s A Sin», στον ρόλο του Τζόνσον.

Η ταινία γράφτηκε και θα σκηνοθετηθεί από τον Μπέρναρντ Ρόουζ, τον σκηνοθέτη πίσω από το αυθεντικό μουσικό βίντεο κλιπ του «Relax», αλλά και την κλασική ταινία τρόμου του 1992 «Candyman».

Διαβάστε ακόμα: Ο πατέρας της Εϊμι Γουάινχαουζ υπερασπίζεται την Μαρίζα Αμπέλα

Callum Scott Howells

Το συγκρότημα από το Λίβερπουλ, επίσης γνωστό για τις νούμερο ένα επιτυχίες «Two Tribes» και «The Power of Love», ήταν από τα μεγαλύτερα ποπ συγκροτήματα του Ηνωμένου Βασιλείου της δεκαετίας του '80. Ομως διαλύθηκαν το 1987 - με αναφορές για μια διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ τους πριν από μια συναυλία στο Wembley - και δεν εμφανίστηκαν ξανά μαζί μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, όταν έπαιξαν ένα τραγούδι σε μια συναυλία στο Λίβερπουλ ενόψει του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Το αμφιλεγόμενο τραγούδι τους «Relax», το οποίο γιορτάζει την ομοφυλοφιλική αγάπη, απαγορεύτηκε από το BBC το 1984, ενώ βρισκόταν στο νούμερο έξι στα charts. Στη συνέχεια έφτασε στην κορυφή του UK Singles Chart για πέντε εβδομάδες και έγινε το έκτο σινγκλ με τις περισσότερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο όλων των εποχών. Στις ΗΠΑ το τραγούδι έφτασε στο νούμερο 10 στο Hot 100 και ψηφίστηκε ως το καλύτερο τραγούδι της χρονιάς από τους ακροατές του σταθμού KROQ του Λος Αντζελες. Η ταινία θα εξερευνήσει τη δημιουργία και τον αντίκτυπο του τραγουδιού.