Buzz

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα έδειξε το «Megalopolis» σε αγοραστές

στα 10

Περιμένοντας τα νέα για την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας του, ο Κόπολα έδειξε το μεγαλεπήβολο έπος του σε πιθανούς διανομείς.

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα έδειξε το «Megalopolis» σε αγοραστές

Φαίνεται πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ μέχρι να δούμε το «Megalopolis» του Φράνσις Φορντ Κόπολα στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία βρίσκεται, παρά τις όποιες φήμες για τα χαοτικά του γυρίσματα, στα τελικά στάδια της παραγωγής και ακούγεται, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί, πως θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Αλλά ο Φράνσις Φορντ Κόπολα πρόβαλε την ταινία του σε αγοραστές την προηγούμενη εβδομάδα στο Λος Αντζελες, με κάθε πιθανό διανομέα να είναι παρών. Ο επί χρόνια δικηγόρος του Κόπολα, Μπάρι Χιρς, θα ακούσει προσφορές από τους αγοραστές και μόνο αφού ο Κόπολα καταλήξει σε συμφωνία για την κυκλοφορία του στο σινεμά, θα σκεφτεί πού θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του. Ολα τα φεστιβάλ του καλοκαιριού πάντως είναι λογικό να τη διεκδικούν.

Σύμφωνα με το Deadline η ταινία έχει διάρκεια 133 λεπτά (χωρίς τους τίτλους τέλους) με το άρθρο να αναφέρει πως είναι μια ταινία που ταιριάζει τέλεια σε μια οθόνη IMAX, ενώ το μέσο επαίνεσε την ικανότητα του Κόπολα να αντιμετωπίζει σύνθετα θέματα. «Ο Κόπολα μιλά για την ευρηματικότητα της ανθρωπότητας να προσαρμόζεται και να ξεπερνά τα περισσότερα προβλήματα. Η ταινία αποτελεί επίσης και μια προειδοποίηση για το τι μπορεί να συμβεί όταν το ανθρώπινο πνεύμα έρχεται σε αντίθεση με την απληστία, τη διαφθορά και τον ναρκισσισμό. Η σύγκρουση δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη, σε μια προεκλογική χρονιά και μια στιγμή αυξημένης πόλωσης και παραπληροφόρησης».

Διαβάστε ακόμα: Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία

megalopolis

Το «Megalopolis» είναι το magnum opus του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ένα όνειρο το οποίο προσπαθεί να υλοποιήσει εδώ και πάνω από 40 χρόνια. Μ' ένα σενάριο που ο Κόπολα έχει γράψει ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, αυτό το έπος επιστημονικής φαντασίας παρακολουθεί τις προσπάθειες ενός αρχιτέκτονα να χτίσει από την αρχή μια ουτοπική εκδοχή της Νέας Υόρκης έπειτα από μια μεγάλη καταστροφή.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ανταμ Ντράιβερ, Νάταλι Εμάνουελ, Σάια Λα Μπεφ, Φόρεστ Γουίτακερ, Λόρενς Φίσμπερν, Ομπρεϊ Πλάζα και Γιόν Βόιτ, με τον Ντράιβερ να είναι εκείνος που θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μετά την αποχώρηση του Οσκαρ Αΐζακ. Επίσης θα παίζουν και οι Τζέισον Σουόρτσμαν, Ταλία Σάιρ, Γκρέις Βάντεργουαλ, Κάθριν Χάντερ και Τζέιμς Ρεμάρ.