Buzz

Ο Χάρισον Φορντ σπάει το απόλυτο ρεκόρ

στα 10

Ο θρίαμβος του «Star Wars: η Δύναμη Ξυπνάει» αναγάγει τον Χάρισον Φορντ στον απόλυτο άρχοντα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Ο Χάρισον Φορντ σπάει το απόλυτο ρεκόρ

To «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» έχει εδώ και λίγα 24ωρα γράψει μία ακόμα σελίδα κινηματογραφικής ιστορίας: μέσα σε μόλις 20 ημέρες από την έξοδο του στις αίθουσες, είναι ήδη η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών στην Αμερική. «Είμαστε περήφανοι για όλα αυτά τα ρεκόρ, αλλά γνωρίζουμε πως δεν ήταν δυνατά χωρίς τον ενθουσιασμό των φανατικών θαυμαστών και τη συνεχή υποστήριξή τους. Το νιώθουμε εδώ και μας δίνει ώθηση καθημερινά και θα συνεχίσει στο λαμπρό μέλλον του "Πολέμου των Αστρων". Υπήρξε όντως ένα ξύπνημα - και ανήκει σε όλους σας» έγραφε η επίσημη ανακοίνωση της Disney.

Διαβάστε αναλυτικά: To «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει» είναι η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών στην Αμερική

Eνα τέτοιο ρεκόρ όμως, συμπαρασύρει και πολλά ακόμα. Οπως το να προσθέσει τα εκατομμύρια εισιτηρίων στο βιογραφικό των πρωταγωνιστών του. Κι ένας από αυτούς ήταν πολύ κοντά στο θρίαμβο, έτσι κι αλλιώς.

STAR WARS VINTAGE 607 6

Ο 74χρονος Χάρισον Φορντ, με 41 ταινίες στο ενεργητικό του (ανάμεσα στις οποίες η αυθεντική πρώτη τριλογία των «Star Wars» φυσικά, καθώς και οι 4 ταινίες του «Indiana Jones» franchise) είναι πλέον ο πιο εμπορικός ηθοποιός της κινηματογραφικής ιστορίας. Εκείνος που με τις ταινίες του έχει φέρει στο αμερικανικό box office έσοδα της τάξεως των 4,699 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το Box Office Mojo, 764.4 από αυτά προστέθηκαν... τον τελευταίο μήνα.

Το ρεκόρ κρατούσε μέχρι χθες ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον με 4,626 δις. Kαι είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι, προς το παρόν, θα παραμείνει δεύτερος: καλώς ή κακώς τα έσοδα του «The Hateful Eight» του Κουέντιν Ταραντίνο δεν μπορούν να αναμετρηθούν με την ωστική δύναμη του Star Wars.

Διαβάστε και δείτε τα πάντα για το «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει»: