Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Baden Baden

Baden Baden της Ρέιτσελ Λανγκ (2016)

Οταν η Ανα, 24 ετών, τελειώνει τη δουλειά της σε ένα γύρισμα στο Βέλγιο, αλλάζει όλα της τα σχέδια μέσα σε μια νύχτα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, θα ζήσει ξανά έναν παλιό έρωτα που ζωντανεύει ξανά και θα πρέπει να φροντίσει τη γιαγιά της που θα σπάσει το ισχίο της.

Δείτε την ταινία εντελώς δωρεάν στο site του Festival Scope από τις 21 Σεπτεμβρίου και για έναν μήνα. Ολες οι ταινίες είναι διαθέσιμες δωρεάν για 1000 θεάσεις.

Ιωάννης ο Βίαιος 607

Online Προβολές του αφιερώματος Ελλάδα-Γαλλία: Κινηματογραφικές συναντήσεις

Στην online πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος μπορείτε να δείτε δωρεάν πέντε υπέροχες ταινίες: «Το Μπλόκο» του Αδωνι Κύροου, τη «Διαθήκη του Ορφέα» του Ζαν Κοκτό, τον «Ιωάννη τον Βίαιο» της Τώνιας Μαρκετάκη, το «Κιέριον» του Δήμου Θέου και το ντοκιμαντέρ «Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμο» του Ροβήρου Μανθούλη. Στην πλατφόρμα της Γαλλικής Ταινιοθήκης θα βρείτε επίσης δύο ντοκιμαντέρ με ελληνικούς υπότιτλους: «Μιλώντας για τον κινηματογράφο, κεφάλαιο 21, Τα αντι-μαθήματα του Ανρί Λανγκλουά» του Χάρι Φίσμπαχ (1977) και το «Συνομιλία με τον Ανρί Λανγκλουά του Πιερ-Αντρέ Μπουτάνγκ (1975). Οι ταινίες προβάλλονται σε παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

forrest gump

Φόρεστ Γκαμπ (Forrest Gump) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Η προσωπική ιστορία ενός απλού ανθρώπου, του Φόρεστ Γκαμπ μπλέκει με την πρόσφατη αμερικανική ιστορία μέσα από ένα επικό ταξίδι, όπου η ζωή του διασταυρώνεται με σημαντικές προσωπικότητες - από τις προεδρίες του Κένεντι και του Τζόνσον, τον πόλεμο του Βιετνάμ, το σκάνδαλο "Γουότεργκεϊτ" κ.α, τη σημασία των οποίων όμως δεν αντιλαμβάνεται, καθώς είναι ένα άτομο χαμηλών νοητικών δυνατοτήτων, που η μοναδική επιθυμία του είναι να ξαναβρεθεί με την παιδική του αγάπη...

Η ταινία προβάλλεται στις στις 20.00 στο OPEN.

The People Upstairs

Οι Γείτονες από Πάνω (The People Upstairs | Sentimental) του Σεσκ Γκέι

Ο Χούλιο και η Άνα είναι ένα ζευγάρι που κυρίως καυγαδίζει. Ένα βράδυ, η Άνα αποφασίζει να καλέσει για δείπνο τους γείτονές τους που ζουν από πάνω, τον Σάλβα και τη Λόρα, παρά το γεγοός πως ο Χούλιο δεν τους συμπαθεί για διάφορους λόγους, ένας από τους οποίους είναι ότι ακούγονται συχνά όταν κάνουν σεξ. Όσο η βραδιά προχωρά, διάφορα μυστικά για τα 2 ζευγάρια βγαίνουν στην επιφάνεια.

Μια κωμωδία για τον γάμο και τις σχέσεις από τον σκηνοθέτη του «Τρούμαν», Σεσκ Γκέι, βασισμένο στο πετυχημένο θεατρικό έργο του ιδίου. Υποψήφιο για 5 Βραβεία Goya. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Burning 607 3

Το Παιχνίδι με τη Φωτιά (Burning) του Λι Τσανγκ-ντογκ

Το «Παιχνίδι με τη Φωτιά» είναι βασισμένο σε ένα διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο New Yorker το 1992 με τον τίτλο «Barn Burning». Σε αυτό ένας άντρας συναντά ξανά μετά από χρόνια μια κοπέλα από το παρελθόν του και τον καινούριο της φίλο. Οταν μετά από ένα τσιγαριλίκι εκείνη θα αποκοιμηθεί, ο φίλος της θα εξομολογηθεί στον ήρωα ότι έχει μια ενδιαφέρουσα συνήθεια: περίπου κάθε δύο μήνες, βάζει φωτιά σε έναν στάβλο και τον κοιτάζει να καίγεται, φροντίζοντας να μην προξενήσει κακό σε κανέναν άνθρωπο ή ζώο.

Η βασισμένη σε διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι, ταινία του Λι Τσανγκ-ντονγκ που υμνήθηκε από την παγκόσμια κριτική στην πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix.

Xenia 607

Xenia του Πάνος Χ. Κούτρα

Μετά τον θάνατο της μητέρας τους, δύο αδέλφια, , ταξιδεύουν από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη για να εντοπίσουν τον πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε πριν χρόνια. Με την καλύτερη και πιο ώριμη σκηνοθετικά ταινία της καριέρας του, ο Πάνος Χ. Κούτρας δεν περιορίζεται σε ένα καταγγελτικό, πολιτικό σινεμά, αλλά καταθέτει ένα τρυφερό, ουμανιστικό μανιφέστο. Προσφέροντας φιλοxenia, την ιστορική στιγμή που τη χρειαζόμαστε όσο ποτέ. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.40 στο Cosmote Cinema 3.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.