Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Jusqu’a la Garde 607

Μετά το Χωρισμό (Jusqu'à la Garde) του Ξαβιέ Λεγκράν

Μετά το διαζύγιο τους, η Μίριαμ και ο Αντουάν παίρνουν κοινή επιμέλεια του γιου τους Ζουλιάν, παρά την αντίθεση της Μίριαμ. Ο Αντουάν, που δεν μπορεί να ξεπεράσει τον χωρισμό, καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει κοντά της. Ομηρος, μεταξύ ενός πατέρα που δεν έχει όρια και μιας φοβισμένης μητέρας, ο Ζουλιάν θα φτάσει στα άκρα για να διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί το χειρότερο.

Με έντονη κοινωνική ματιά, διάθεση κατανόησης και έλλειψη κριτικής διάθεσης, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του, το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του Ξαβιέ Λεγκράν ακολουθεί μια οικογένεια μετά την διάλυση στο δρόμο της εύρεσης ουσιαστικής επικοινωνίας, υπό την μόνιμη απειλή της βίας. Αργυρός Λέοντας Σκηνοθεσίας και βραβείο καλύτερης πρώτης ταινίας στο Φεστιβάλ Βενετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

the saint

Ο Αγιος (The Saint) του Φίλιπ Νόις

Ο Σάιμον Τέμπλαρ, γνωστός με το ψευδώνυμο Άγιος, είναι μετρ στις μεταμφιέσεις και ένας από τους ικανότερους κατά παραγγελία διαρρήκτες του κόσμου. Η επόμενη «αποστολή» του έρχεται από τη Ρωσική Μαφία, η οποία του αναθέτει να κλέψει μια πολύ σημαντική επιστημονική φόρμουλα από την Έμα Ράσελ, μια Αμερικανίδα επιστήμονα που εργάζεται στην Αγγλία. Ο Άγιος αναλαμβάνει την αποστολή, αλλά προτού προλάβει να την ολοκληρώσει, συνειδητοποιεί πως έχει ερωτευτεί την πανέμορφη Έμα. Τώρα θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να την προστατεύσει από τους «εργοδότες» του, αλλά και για να σώσει την Αμερική από μια πιθανή απειλή με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Σκάι

titane main

Titane της Ζουλιά Ντικουρνό

Eχοντας «γευτεί» με θαρραλέο τρόπο ανθρώπινη σάρκα στο κανιβαλιστικό, αν και όχι «νόστιμο» σε κάθε του μπουκιά μεγάλου μήκους ντεμπούτο της, «Raw», επιβεβαιώνοντας τα δείγματα σωματοποίησης του τρόμου που είχαν ήδη διαφανεί από το μικρού μήκους της «Junior», η Ζουλιά Ντικουρνό έρχεται με το σαφώς πιο μεγάλο σε φιλοδοξία, προθέσεις και αντίκτυπο, «Titane» για να καθιερωθεί ως μια από τις πιο ιδιοσυγκρασιακές γυναίκες δημιουργούς αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ο Χρυσός Φοίνικας του 74ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καννών. Δίκαια πολυσυζητημένος, για όλους τους λάθους λόγους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Hable Con Ella 607

Μίλα της (Hable con Ella) του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Υστερα από μια τυχαία συνάντηση σε ένα θέατρο, μια ιδιαίτερη φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετους άντρες, που φροντίζουν δυο γυναίκες σε κώμα.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.20 στο Cosmote Cinema 1

Syngué Sabour The Patience Stone

Η Πέτρα της Υπομονής (Syngué Sabour The Patience Stone) του Ατίκ Ραχίμι

Βόμβες ταράζουν τη γειτονιά της. Αντάρτες σε ταράτσες σπείρουν τον πανικό και σφαίρες πολυβόλων στην αυλή της. Εισβολείς απειλούν με λεηλασία και θάνατο την καθημερινότητά της. Ομως εκείνη έχει άλλη αποστολή, πέρα από την επιβίωση. Να φροντίζει στοργικά τον σύζυγό της ο οποίος, μετά από μία αναμέτρηση, βρέθηκε με μία σφαίρα στον αυχένα να φυτοζωεί σε κωματώδη κατάσταση. Είναι μία νέα, όμορφη γυναίκα - εντελώς μόνη. Αν εξαιρέσει κανείς τα δύο μικρά της κοριτσάκια, ο άντρας της μοιάζει το μοναδικό της στήριγμα, η μοναδική οικογένειά της. Οι δυο τους τώρα, ξεχασμένοι από συντρόφους και συγγενείς, σ' αυτό το φτωχικό καμαράκι που σείεται από τον εξωτερικό πόλεμο, έχουν πολλά να πουν. Ή μάλλον εκείνος στέκεται βουβός, ακίνητος παρατηρητής, όσο εκείνη διηγείται τα 10 χρόνια γάμου τους, όπως πραγματικά τα έζησε. Με όλα τα μυστικά και τα ψέματα. Ολα τα βάσανα, τις απογοητεύσεις, την απελπισία. Ο άντρας της θα γίνει για εκείνη «η πέτρα της υπομονής» της, μια μαγική πέτρα που σύμφωνα με την Πέρσικη μυθολογία απορροφά τον πόνο του ανθρώπου που τα εξομολογείται, μέχρι την μέρα που σπάει, εξαφανίζοντας όλα όσα τον βασανίζουν.

Bασισμένη στο ομώνυμο βραβευμένο μυθιστόρημά του Ατίκ Ραχίμι, η ταινία ξετυλίγεται σαν μία βραδυφλεγής και αποκαλυπτική εξομολόγηση της Γυναίκας κάτω από την μπούρκα προς τον άντρα της αλλά και τη Δύση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

ORFEAS2021

5ο Φεστιβάλ WIFT GR για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Το WIFT GR και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος επιστρέφουν για ακόμη ένα φεστιβάλ με ταινίες από όλον τον κόσμο, αφιέρωμα στην Κιμ Λονζινότο κι έντονο κοινωνικό πρόσημο που θα προβληθούν online και δωρεάν για όλους.

Οπως κάθε χρόνο, όλες οι προβολές και εκδηλώσεις του Φεστιβάλ προσφέρονται δωρεάν. Εξαιτίας των συνθηκών που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας, με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια του κοινού και των μελών του, το ΔΣ του WIFT GR αποφάσισε το Φεστιβάλ να διεξαχθεί διαδικτυακά, στην πλατφόρμα της Ταινιοθήκης της Ελλάδος

Finché c'è Prosecco c'è Speranza

Οσο Υπάρχει Προσέκο Υπάρχει Ελπίδα (Finché c'è Prosecco c'è Speranza) του Αντόνιο Παντοβάν

Στους αμπελώνες του Βένετο, εκεί όπου παράγεται το προσέκο, μια σειρά από δολοφονίες αναστατώνει τον τοπικό πληθυσμό ενώ ο μοναδικός ύποπτος είναι νεκρός: πρόκειται για τον κόμη Ντεζιντέριο Αντσιλότο, μεγάλο οινοπαραγωγό που φαινομενικά αυτοκτόνησε με τρόπο θεατρικό και μεγαλοπρεπή. Μια δύσκολη υπόθεση για τον αστυνόμο Στούκι (Τζουζέπε Μπατιστόν), με φόντο το αγροτικό περιβάλλον της περιοχής του προσέκο, όπου οι τοπικοί παραγωγοί πασχίζουν για να τη διαφύλαξη της παράδοσής τους. Ο Στούκι καταλαβαίνει σύντομα ότι η λύση του γρίφου βρίσκεται στην κοσμοθεωρία και στους αμπελώνες του κόμη Αντσιλότο και ότι στα κελάρια του, πίσω από τους φελλούς, τις φιάλες και το οινόπνευμα, ζει ένας κόσμος που όχι μόνο δεν θέλει να εξαφανιστεί, αλλά διεκδικεί και το μέλλον του.

Η ταινία προβάλλεται online στο φεστιβάλ Italy On Stage


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.