Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 17 Μαΐου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα 17 Μαΐου

Το Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ


schitt's creek

Schitt’s Creek All Seasons

H κωμική σειρά που, στον έκτος της κύκλο σάρωσε στα φετινά βραβεία Emmy, κερδίζοντας σε 9 συνολικά υποψηφιότητες, για πρώτη φορά στην Ελλάδα αποκλειστικά στην COSMOTE TV. Μια οικογένεια εκατομμυριούχων ιδιοκτητών αλυσίδας βίντεο κλαμπ χάνει όλη της την περιουσία, αναγκάζεται να κηρύξει πτώχευση, και μετακομίζει στην αγροτική πόλη Schitt’s Creek, σε ένα φτωχικό, κακοδιατηρημένο πανδοχείο που αποτελεί και το μοναδικό εναπομείναν περιουσιακό τους στοιχείο. Εκεί προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, χωρίς όμως να έχουν την παραμικρή ιδέα της αληθινής ζωής.

Ολα τα επεισόδια της σειράς back to back βρίσκονται στον δωρεάν on demand κατάλογο COSMOTE TV PLUS της COSMOTE TV.

halston 607

Halston του Ράιν Μέρφι

Ηταν ο σχεδιαστής που σημάδεψε την αμερικανική μόδα του '70, όχι μόνο με τις δημιουργίες του, αλλά και με το ίδιο του το lifestyle - όταν τότε (και τώρα) κάποιος μιλούσε για το στιλ Halston, εννοούσε λιτές, δυναμικές, flowing γραμμές, υφάσματα υψηλής ποιότητας (μεταξωτά και κασμίρ) ή μοντέρνας επινόησης (σαν το συνθετικό ultrasuede) και τρελό partying. Ο Halston, που γεννήθηκε ως Ρόι Χάλστον Φρόγουικ, έστησε το όνομα και την αυτοκρατορία του, τη στιγμή που περνούσε τα βράδια του στο Studio 54 κι έκανε παρέα με την Αντζέλικα Χιούστον, την Μπιάνκα Τζάγκερ, τη Λάιζα Μινέλι, χωρίς την οποία σπάνια εμφανιζόταν. Την τεράστια δόξα του που έφτασε και στα μέσα του '80, διαδέχτηκαν οικονομικά προβλήματα, τα οποία ο Χάλστον δυναμικά πολέμησε αλλά έχασε τον οίκο του, την ίδια εποχή που προσβλήθηκε από τον ιό του AIDS. Τώρα, σε σενάριο του Σαρ Γουάιτ του «The Affair» και σκηνοθεσία του Νταν Μίναχαν του «American Crime Story», ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, εδώ και ως παραγωγός, δίνει μια ευκαιρία στο περιβόητο στιλ του Halston να ξαναλαμψει, σε σειρά για το Netflix. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ολα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα στο Netflix

Per Amor Vostro 607

Για Χάρη Σας του Τζουζέπε Μ. Γκαουντίνο

Η Ανα ως παιδί ήταν εξωστρεφής και θαρραλέα. Σήμερα είναι μια γυναίκα που ζει στη Νάπολη και τα τελευταία είκοσι χρόνια σταμάτησε να βλέπει τι πραγματικά συμβαίνει στην οικογένειά της. Προτιμάει να μην παίρνει θέση, να μένει μετέωρη μεταξύ του Καλού και του Κακού. Για χάρη των τριών παιδιών της και της οικογένειάς της, επέτρεψε στη ζωή της να σβήνει μέρα με τη μέρα. Μέχρι που πίστεψε ότι «δεν αξίζει τίποτα». Είναι τόσο γκρίζα η ζωή της ώστε να μη διακρίνει πλέον τα χρώματα, αν και στη δουλειά τους όλοι την αγαπούν και την εκτιμούν, κάτι που τη γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Γιατί η Ανα έχει τη φυσική ροπή να βοηθάει τους άλλους, το χάρισμα αυτό όμως δεν το χρησιμοποιεί για τον εαυτό της. Δεν βρίσκει ποτέ τα λόγια ή την ευκαιρία να το κάνει. Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας για την Βαλέρια Γκολίνο που κλέβει εδώ κυριολεκτικά την παράσταση.

Η ταινία προβάλλεται στο 7ο Online Φεστιβάλ Ιταλικού κινηματογράφου

Magnolia 607

Μανόλια του Πολ Τόμας Αντερσον

Στο πολύβουο Σαν Φρανσίσκο, οι ζωές τον κατοίκων του συναντιούνται καθημερινά. Ανθρωποι που, από μακριά, μας φαίνονται ξεχωριστοί και ιδιαίτεροι, συχνά προδίδονται από τις δικές τους πράξεις, εκθέτοντας τον πραγματικό τους εαυτό σε κοινή θέα. Έτσι, μια τυχαία μέρα στον Σαν Φρανσίσκο Βάλεϊ, ένας ετοιμοθάνατος μεγιστάνας πατέρας, μια νεαρή συμφεροντολόγος σύζυγος, ένας αφελής αποκλειστικός νοσοκόμος, ένας διάσημος τηλεοπτικός «γκουρού» και γυναικοκατακτητής, ένας φλύαρος ερωτευμένος αστυνόμος, ένα παιδί θαύμα, ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεπαιχνιδιού και μια αποξενωμένη, εξαρτημένη από τα ναρκωτικά κόρη, πρωταγωνιστές όλοι τους μικρών διαφορετικών περιπετειών, θα γίνουν ήρωες μιας ενιαίας δραματικής ιστορίας. Ενα από τα αριστουργήματα του Πολ Τόμας Αντερσον με all-star cast (ανάμεσά τους και ο Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν, ο Τομ Κρουζ και η Τζούλιαν Μουρ).

Η ταινία προβάλλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2

undergound railroad 607

The Underground Railroad του Μπάρι Τζένκινς

O υπόγειος σιδηρόδρομος, υπήρξε στις αρχές του 19ου αιώνα, ένα δίκτυο από ασφαλή περάσματα και καταφύγια για του μαύρους σκλάβους που ήθελαν να ξεφύγουν από τον αμερικάνικο νότο και να φτάσουν στις Πολιτείες όπου μπορούσαν να είναι ελεύθεροι, ή στον Καναδά. Στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο του Γουάιτχεντ, ο υπόγειος σιδηρόδρομος δεν είναι μια απλή αλληγορία – μηχανικοί και οδηγοί έχουν στήσει υπογείως ένα μυστικό δίκτυο από ράγες και σήραγγες. Και ο τρόπος με τον οποίο η Κόρα, μια σκλάβα σε μια βαμβακοφυτεία στον αμερικανικό Νότο, θα δοκιμάσει να ξεφύγει σε μια καλύτερη ζωή, όσο ένας ο αμείλικτος κυνηγός σκλάβων βρίσκεται στα ίχνη της. Η σειρά που είναι ολόκληρη γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Μπάρι Τζένκινς, είναι η πρώτη του δουλειά μετά το «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει» και δεν είναι τίποτα λιγότερο από συγκλονιστική τηλεόραση. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η σειρά προβάλλεται στο Amazon Prime Video με ελληνικούς υπότιτλους

Οπου Υπάρχουν Ανθρωποι

Οπου Υπάρχουν Ανθρωποι του Νίκου Μεγγρέλη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας», ο Νίκος Μεγγρέλης σκηνοθετεί ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στο σπάνιο οπτικό υλικό της οργάνωσης και στις αφηγήσεις των μελών που τη στελέχωσαν και συμμετείχαν σε δεκάδες αποστολές στην Ελλάδα και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα – σε κάθε σημείο όπου άνθρωποι, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας ή φύλου, χρειάζονταν ιατρική βοήθεια, μετά από σεισμούς, φυσικές καταστροφές, πείνα, φτώχεια και πολέμους.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στη 01.00 στην ΕΡΤ2

The Woman in the Window 607

Η Γυναίκα στο Παράθυρο του Τζο Ράιτ

Η Aνα Φοξ ζει μόνη της, κλεισμένη στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, του οποίου το κατώφλι αδυνατεί να διαβεί. Περνά τις μέρες της με τις αναμνήσεις παλιών ευτυχισμένων στιγμών, πίνοντας κρασί, βλέποντας παλιές ταινίες και… κατασκοπεύοντας τους γείτονές της. Μια μέρα μετακομίζει στο απέναντι σπίτι η οικογένεια Ράσελ - ο πατέρας, η μητέρα και ο έφηβος γιος τους. Η τέλεια οικογένεια. Αλλά, όταν η Aννα, παρακολουθώντας από το παράθυρό της, βλέπει κάτι που δεν έπρεπε να δει, ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει και τα τρομερά μυστικά του να αποκαλύπτονται. Ο Τζο Ράιτ σκηνοθετεί την Εϊμι Ανταμς σ' ένα θρίλερ γυρισμένο πριν την πανδημία, αλλά απροσδόκητα επίκαιρο. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Captain America the Winter Soldier

Captain America 2: Ο Στρατιώτης Του Χειμώνα των Άντονι και Τζο Ρούσο

O Στίβ Ρότζερς παλεύει ακόμα να προσαρμοστεί στο σήμερα. Οι συνθήκες τον υποχρεώνουν να συνασπιστεί με την Νατάσα Ρόμανοφ, γνωστή ως Μαύρη Χήρα, για να αντιμετωπίσει έναν πανίσχυρο, αλλά συγκαλυμμένο εχθρό στην Ουάσινγκτον. Στη συνέχεια, οι δυο τους θα ζητήσουν τη βοήθεια του Falcon, αφού ο Στρατιώτης του Χειμώνα, ένας ψυχρός δολοφόνος, έχει βαλθεί να τους εξοντώσει. Ο δεύτερος Captain America φέρνει με κέφι τον πιο ρετρό υπερήρωα στο παρόν και ταυτόχρονα του χαρίζει ένα χορταστικό blockbuster που λειτουργεί μέσα και έξω από το σύμπαν της μετα-«Avengers» εποχής της Marvel. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα».

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ALPHA


Βλέπουμε στο Σπίτι: Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ