Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 18 Ιουνίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 18 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


the selfish giant

«Ο Εγωιστής Γίγαντας» (The Selfish Giant, 2014) της Κλίο Μπάρναρτ

«Ο Εγωιστής Γίγαντας» είναι μια σύγχρονη ιστορία με ήρωες τον 13 χρονών Άρμπορ και τον καλύτερο του φίλο Σουίφτι. Όταν τους αποβάλλουν από το σχολείο και ζώντας σαν ξένοι στην ίδια τους την γειτονιά, τα δύο αγόρια γνωρίζουν το Κίτεν, έναν ρακοσυλλέκτη της περιοχής. Στην προσπάθεια τους να βγάλουν κάποια χρήματα, αλλά και να βρουν έναν σκοπό στη ζωή τους, ξεκινούν να δουλεύουν για εκείνον συλλέγοντας μεταλλικά απορρίμματα και καλώδια, χρησιμοποιώντας ένα άλογο και ένα κάρο. Ο Σουίφτι έχει φυσικό ταλέντο με τα άλογα, ενώ ο Arbor προσπαθεί να μιμηθεί τον Κίτεν - με σκοπό να τον εντυπωσιάσει και να κερδίσει περισσότερα χρήματα. Ωστόσο, o Κίτεν φαίνεται να δείχνει μεγαλύτερη αδυναμία στον Σουίφτι, αφήνοντας τον Άρμπορ στο περιθώριο. Η φιλία των δύο αγοριών δοκιμάζεται, καθώς ο Άρμπορ γίνεται ολοένα και πιο άπληστος. Η ένταση κορυφώνεται οδηγώντας σε ένα τραγικό γεγονός, το οποίο θα τους μεταμορφώσει.

Ενα αριστούργημα. Βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Οσκαρ Ουάιλντ, το φιλμ της Κλιο Μπάρναρντ είναι ένα σπαρακτικό κομμάτι μεγάλου σινεμά. Ενα από τα καλύτερα ντεμπούτα των τελευταίων χρόνων. Διαβάστε την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στην iplatforma.gr

Mud

«Ενα Καλοκαίρι» (Mud, 2013) του Τζεφ Νίκολς

Ο 14χρονος Έλλις, ζει σε ένα πλωτό σπίτι, στις όχθες ενός ποταμού στο Aρκανσας, με τους γονείς του. Eνα πρωί το σκάει από το σπίτι, για να συναντήσει τον καλύτερο του φίλο, Νέκμπον. Τα δύο αγόρια λαχταρούν να εξερευνήσουν μια βάρκα που είδαν ψηλά στα δέντρα, στις όχθες του Μισισιπή, απομεινάρι μιας τρομερής πλημμύρας. Σκαρφαλώνουν για να ανακαλύψουν ότι κάποιος ήταν εκεί πριν από αυτούς: βρίσκουν φρέσκο φαγητό μέσα στη βάρκα. Ακολουθούν τα χνάρια στην παραλία, και κάπως έτσι γνωρίζουν το Μαντ. Η εμφάνιση του προδίδει ότι χρειάζεται βοήθεια∙ υπόσχεται στα νεαρά αγόρια να τους δώσει τη βάρκα σε αντάλλαγμα για φαγητό. Κάπως έτσι θα ξεκινήσει μια φιλία μεταξύ τους. Θα μάθουν ότι ο Μαντ καταζητείται για φόνο, αλλά το μόνο που τον απασχολεί είναι να βρει την παλιά του αγάπη, Τζούνιπερ∙ και θα τον βοηθήσουν να τη συναντήσει ξανά...

O Τζεφ Νίκολς («Take Shelter», «Loving» ) σε μια ιστορία ενηλικίωσης φτιαγμένη με μνήμες, βία και μια εξαιρετική ερμηνεία από τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ. Διαβάστε την κριτική τoυ Flix εδώ και θυμηθείτε επίσης αυτό: «Η αγάπη υπάρχει – δε χρειάζεται να υποκύψεις στην πραγματικότητα και τον κυνισμό. Η αγάπη είναι αληθινή, πονάει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσεις να ερωτεύεσαι...» Ο Μάθιου Μακόνεχεϊ μιλάει για την ταινία στο Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στην πλατφόρμα του ERTFLIX

loving 607 2

«Loving» (2017) του Τζεφ Νίκολς

Στις 2 Ιουνίου του 1958, ένας λευκός εργάτης, ο Ρίτσαρντ Λόβινγκ, και η έγκυος, μισή νέγρα μισή Τσερόκι, αγαπημένη του, Μίλντρεντ Τζέτερ, ταξίδεψαν από την επαρχία της Βιρτζίνια, όπου και οι δύο μεγάλωσαν και ζούσαν με τις οικογένειές τους, για την Ουάσινγκτον. Στο μόνο μέρος όπου ο νόμος τους επέτρεπε να παντρευτούν. Επιστρέφοντας όμως στη γενέτειρά τους, οι αρχές τους συνέλαβαν και τους προφυλάκισαν. Επρεπε ή να χωρίσουν, ή να εγκαταλείψουν την Πολιτεία της Βιρτζίνια (που χαρακτήριζε τους διαφυλετικούς γάμους κάτι παραπάνω από ποινικό αδίκημα - αμάρτημα στα μάτια του Θεού) για 25 χρόνια. Ή, φυσικά, να μεγαλώσουν το παιδί τους στη φυλακή. Οι Λόβινγκ εξορίστηκαν στην Ουάσινγκτον, έχτισαν εκεί τη ζωή και την οικογένειά τους, όμως όταν στα μέσα της δεκαετίας του 60, οι αφροαμερικανοί με ηγέτη τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (και υποστηρικτή τον Μπόμπι Κένεντι) κατέβηκαν στους δρόμους γράφοντας την αιματοβαμμένη Civil Rights Ιστορία τους, το ζευγάρι βρέθηκε στην πρώτη γραμμή μίας πολύκροτης δίκης. Εχοντας στο πλευρό τους δύο άγουρους, αλλά τολμηρούς νεαρούς δικηγόρους οι Ρίτσαρντ και Μίλντρεντ Λόβινγκ έγιναν λάβαρο για το αναφαίρετο δικαίωμα των ανθρώπων διαφορετικών φυλών στο γάμο.

O Τζεφ Νίκολς, 4 χρόνια μετά το «Eνα Καλοκαίρι», επιστρέφει με την κινηματογραφική μεταφορά μίας αληθινής ιστορίας - πολύκροτης και σημαντικής για την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την οποία όμως επιλέγει να αφηγηθεί χαμηλόφωνα, διακριτικά, χωρίς καλλιγραφίες. Γιατί δεν τον ενδιαφέρει τόσο ο πολιτικός θρίαμβος, όσο η καρδιά του θέματος: η αγάπη. Τόσο απλά. Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στην πλατφόρμα της Apple TV

The Painted Bird 607

«Το Βαμμένο Πουλί» (The Painted Bird, 2020) του Βάκλαβ Μαρχούλ

Ενα αγόρι τρέχει στο δάσος έχοντας στην αγκαλιά του το αγαπημένο του κατοικίδιο. Αλλα παιδιά το κυνηγούν κι όταν το πιάνουν το χτυπούν και βάζουν φωτιά στο ζώο το οποίο ουρλιάζει μέσα στις φλόγες. Αν στην Πολωνία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η παιδική ηλικία κρύβει τόση αγριότητα, ο κόσμος των μεγάλων είναι ο ορισμός του ζόφου. Και το αγόρι είναι καταδικασμένο να τον βιώσει. Με πρόσκαιρο καταφύγιο μια αγροικία στο δάσος, όπου μια «θεία» του το φιλοξενεί μακριά από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, το αγόρι, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτεται, έχει μόνο μια φωτογραφία από τους γονείς του και την κοιτάζει περιστασιακά για να μην ξεχάσει τα πρόσωπά τους. Οταν, όμως, η ηλικιωμένη θεία του πεθάνει και το σπίτι πάρει φωτιά, το αγόρι θα βρεθεί μόνο στο έλεος ενός ανάλγητου κόσμου.

Ενα αριστούργημα, αλλά... για γερά στομάχια. Προορισμένη για θεατές με γερά, η ταινία-σοκ του περσινού Διαγωνιστικού της Βενετίας αποτυπώνει τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με έναν αποτρόπαιο, ζοφερό και σε κάθε περίπτωση συγκλονιστικό τρόπο. Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του Flix

H ταινία προβάλλεται στις 01:15 στο COSMOTE CINEMA 2

Mr x

«Mr. X, a Vision of Leos Carax» (2014) της Τέσα Λουίζ-Σαλομέ

Οσα θέλατε να μάθετε για τον Λεός Καράξ («Οι Εραστές της Γέφυρας», «Holy Motors», «Η Δική μας Νύχτα») και δεν τολμούσατε ποτέ να ρωτήσετε. Το αιώνιο enfant terrible του γαλλικού σινεμά και το μοναδικό και ιδιόρρυθμο καλλιτεχνικό του όραμα παρουσιάζονται σ’ αυτό το ντοκιμαντέρ της Τέσα Λουίζ-Σαλομέ, που προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει το μυστήριο πίσω από το μύθο.

To ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο για streaming στην πλατφόρμα του Cinobo.

Stockholm

«Η Ληστεία της Στοκχόλμης» (Stockholm, 2019) του Ρόμπερτ Μπουντρό

Στοκχόλμη, 1973. Ο Λαρς, ένας Αμερικανός πρώην κατάδικος (που ωστόσο δε δείχνει επικίνδυνος), εισβάλλει στη μεγαλύτερη τράπεζα της πόλης με σκοπό, όχι μόνο να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο, αλλά και να απαιτήσει από τις αρχές να ελευθερώσουν έναν φυλακισμένο φίλο του. Τα πράγματα φυσικά δεν πηγαίνουν απόλυτα σύμφωνα με το σχέδιο και πολύ σύντομα ο Λαρς βρίσκεται μόνος στην τράπεζα με τρεις ομήρους (δύο γυναίκες και έναν άντρα) και τον φίλο του/μεσολαβητή της αστυνομίας. Εκεί είναι και που η δυναμική ανάμεσα στους χαρακτήρες αυτής της παράδοξης ομάδας αρχίζει να μεταβάλλεται, καθώς κάνουν την εμφάνισή τους αισθήματα αλλά και προθέσεις που ξεπερνούν τη συνήθη σχέση θύματος και θύτη.

H αληθινή ιστορία της ληστείας του 1973 που γέννησε την έννοια του «Σύνδρομου της Στοκχόλμης» μετατρέπεται σε μια fun, ανάλαφρη αλλά και ακίνδυνη αφήγηση, που οφείλει τα πάντα στην αμεσότητα και την υπόγεια ευαισθησία της ερμηνείας του Ιθαν Χοκ. Διαβάστε αναλυτικά την κριτική του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Novacinema 1HD


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.