Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 20 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 20 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


η εαρινή σύναξις 607

«Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων» του Δήμου Αβδελιώδη

Χίος, 1960. Μετά το θάνατο του αγροφύλακα του χωριού Θολοποτάμι, το τοπικό συμβούλιο ζητά από τον αγρονόμο το διορισμό αντικαταστάτη. Κανείς αγροφύλακας, όμως, δεν δέχεται τη θέση, λόγω της κακής φήμης του χωριού και του πρόσφατου θανάτου του προηγούμενου αγροφύλακα, ο οποίος συνέβη μάλιστα εν ώρα υπηρεσίας. Τελικά η κοινότητα επανέρχεται, προσφέροντας ένα πρόσθετο οικονομικό κίνητρο για τον αγροφύλακα που θα παρέβλεπε τα παραπάνω και θα δεχόταν τη θέση. Μετά την εξέλιξη αυτή αρχίζει να εκδηλώνεται το ενδιαφέρον των αγροφυλάκων και η θέση δεν αργεί να πληρωθεί. Γρήγορα όμως ο αγρονόμος θα αναγκαστεί να αποσύρει τον αγροφύλακα, αφού αδυνατεί να φέρει σε πέρας την αποστολή του, και το ίδιο θα συμβεί και για τους τρεις διαδόχους του. Καθένας από τους τέσσερις αγροφύλακες αντιστοιχεί σε μία εποχή του χρόνου, η οποία ταυτίζεται και με τη χρονική περίοδο κατά την οποία υπηρετεί στο χωριό, καθώς και με το χαρακτηριστικό γνώρισμα της προσωπικότητας του καθενός. Η πολυβραβευμένη ταινία του Δήμου Αβδελιώδη που ταξίδεψε τη Χίο ως το Φεστιβάλ Βερολίνου.

Η ταινία προβάλλεται στο Κανάλι της Βουλής στις 22.00

gossip girl 607

Gossip Girl (2021) του Τζόσουα Σάφραν

Οχι πια Μπλερ, Σερίνα, Νταν - ναι στη φανταστική μόδα, στις δολοπλοκίες, το σεξ και την κουτσομπόλα που λατρέψαμε να μισούμε. Το νέο «Gossip Girl» έκανε την πρεμιέρα του και δεν βλέπουμε την ώρα για κάθε νέο επεισόδιο! Φτιαγμένο από τον Τζόσουα Σάφραν, ο οποίος έγραψε και επιμελήθηκε την original σειρά, το καινούριο «Gossip Girl» της HBO Max (στην Ελλάδα αποκλειστικά στο Vodafone TV με νέο επεισόδιο κάθε εβδομάδα, αμέσως μετά την Αμερική), μάς μεταφέρει ξανά στο posh Upper East Side της Νέας Υόρκης. Μόνο που τώρα θα εξερευνήσουμε μια νέα γενιά εφήβων των πανάκριβων ιδιωτικών σχολείων με τους προβληματισμούς του σήμερα και την τεράστια αλλαγή από το τότε στο τώρα μέσα από τα social media.

Διαθέσιμο για streaming των πρώτη επεισοδίων και νέο επεισόδιο κάθε Παρασκευή στην πλατφόρμα της Vodafone

Leo & Jonah Wolf Wall Street 607

«Ο Λύκος της Wall Street» («The Wolf of Wall Street») του Μάρτιν Σκορσέζε

Τέλη της δεκαετίας του ’80 κι ο νιόπαντρος Τζόρνταν Μπέλφορτ εγκαθίσταται στη Νέα Υόρκη κι ορκίζεται να γίνει επιτυχημένος χρηματιστής: μόνο που η πρώτη του μέρα στη Γουολ Στριτ σημαδεύεται από τη μοίρα, είναι η Μαύρη Δευτέρα του 1987. Ο Τζόρνταν, νεαρός πωλητής με έμπνευση, πειθώ και υπέρμετρη φιλοδοξία, θα βρει, στο παρασκήνιο της νομιμότητας, τον τρόπο να τα καταφέρει και να γίνει ταχύτατα ένας πολυεκατομμυριούχος, διψασμένος για το «περισσότερο» σε κάθε κατηγορία της ζωής. Βασισμένο στο αυτοβιογραφικό best - seller του Τζόρνταν Μπέλφορτ, το «The Wolf of Wall Street», σηματοδοτεί την 5η συνεργασία του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, απεικονίζοντας τον άνθρωπο που έγινε διάσημος για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα που λέρωσαν ποτέ τη φήμη της Wall Street, υπήρξε με διαφορά ο πιο επιφανής χρηματιστής της εποχής του και ταυτόχρονα ένα σύμβολο για το γόητρο του καπιταλισμού και την αδηφάγο όρεξή του. Ενα εντατικό προφίλ της αμερικανικής καθόδου στην απολαυστικότερη κόλαση. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Star στις 22.00

Buena Vista Social Club 607

«Buena Vista Social Club», του Βιμ Βέντερς

Μια ξεσηκωτική γνωριμία με παλαίμαχους μουσικούς κουβανικής τζαζ, οι οποίοι ενώνουν της δυνάμεις τους με πρωτοβουλία του Ράι Κούντερ και ταξιδεύουν για πρώτη φορά έξω από τα σύνορα της χώρας τους, για συναυλίες στην Ευρώπη και την Αμερική. Το συναρπαστικό, γεμάτο μουσική, χρώμα, δύναμη και νοσταλγία ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς, που βρέθηκε υποψήφιο για Οσκαρ Ντοκιμαντέρ και τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου το 1999.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο iPlatforma και το Viva.gr

the swallows of kabul 607

Τα Χελιδόνια της Καμπούλ (Swallows of Kabul) των Ζαμπού Μπρετμάν & Ελεά Γκομπέ-Μεβεγιέκ

Τέλη δεκαετίας του 90, Καμπούλ, Αφγανιστάν. Η κυριαρχία των Ταλιμπάν έχει ισοπεδώσει την πόλη - κυριολεκτικά και ηθικά. Το πανεπιστήμιο έχει βομβαρδιστεί, οι βιβλιοθήκες καταστραφεί, η μουσική και οι τέχνες απαγορευτεί. Οι γυναίκες υποχρεώνονται να φορούν μπούρκα και να μένουν σπίτι, ή, αν χρειάζεται να κυκλοφορήσουν, να συνοδεύονται από τον άντρα-κηδεμόνα τους. Οι γυναίκες, ως σώμα και πνεύμα, έχουν «εξαφανιστεί». Το μόνο που κυκλοφορεί ελεύθερα είναι η βία. Χειροποίητο 2D animation με σημαντικό πολιτικό σχόλιο, που μπορεί να μην ξεφεύγει εντελώς από τα κλισέ, αλλά συγκινεί και προβληματίζει. Επίσημη συμμετοχή στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ των Καννών και υποψήφιο στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του Flix εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.