Buzz

«Φιλιά εις τα Παιδιά»: ειδικές προβολές με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

στα 10

Ειδικές προβολές έχουν προγραμματιστεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ «Φιλιά εις τα Παιδιά», με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Απόψε, Σάββατο 25 Ιανουαρίου, ο δημιουργός θα το παρουσιάσει ο ίδιος στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

«Φιλιά εις τα Παιδιά»: ειδικές προβολές με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Το «Φιλιά εις τα Παιδιά», το συγκινητικό ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ που καταγράφει τις μαρτυρίες πέντε ηλικιωμένων πλέον Εβραίων, οι οποίοι ως παιδιά επέζησαν από το Ολοκαύτωμα, άλλα κουβαλούν ακόμη τον τρόμο του, έκανε την πρεμιέρα του στις ελληνικές αίθουσες πέρσι το χειμώνα (διαβάστε την κριτική του Flix). Επιστρέφει όμως αυτές τις μέρες με μία άλλη επικαιρότητα: τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, που γιορτάζεται παγκοσμίως στις 27 Ιανουαρίου.

Το «Φιλιά εις τα Παιδιά», το οποίο ο Βασίλης Λουλές πολύ εύστοχα δεν παρουσιάζει ως «μία ακόμα ταινία για το Ολοκαύτωμα, αλλά ένα ντοκιμαντέρ για την παιδική ηλικία κάτω από τη σκιά του Ολοκαυτώματος» συνεχίζει έτσι κι αλλιώς τη διεθνή του πορεία σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία, καθώς και τις προβολές του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, για εκπαιδευτικούς σκοπούς σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Τώρα όμως μιλάμε για μία ειδική περίπτωση. Το ντοκιμαντέρ που έχει αποσπάσει 8 βραβεία σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ, στέκεται ως αφορμή για να εμπνεύσει προβληματισμό και διάλογο, αλλά και να κρατήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη.

1

Στην Αθήνα λοιπόν, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος) κι αναλυτικότερα έχουν προγραμματιστεί:

  • το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, ώρα 18:00
  • και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, ώρα 20:00

Μετά την προβολή του Σαββάτου, ο Βασίλης Λουλές θα βρίσκεται εκεί για συζήτηση με τους θεατές.

Στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν 2 προβολές την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 στο Μουσείο Κινηματογράφου (Αποθήκη Α’ - Λιμάνι) στις 18:30 και στις 21:00. Οι προβολές της Θεσσαλονίκης αποτελούν φιλοξενούμενη δράση της 4ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, τελούν υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσ/νίκης, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης, της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσ/νίκης, του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης.

Υπάρχει όμως και μία ιδιαίτερα τιμητική προβολή στο Παρίσι. Η αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην UNESCO, ένωσε δυνάμεις με τον Βασίλη Λουλέ και ανήμερα του εορτασμού της ∆ιεθνούς Ημέρας Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος ( 27 Ιανουαρίου 2014) θα παρουσιάσει το «Φιλιά εις τα Παιδιά» στην αίθουσα ΙΙ του Palais de l’UNESCO (7 place Fontenoy 75007) στις 5 το απόγευμα.

2

Διαβάστε περισσότερα για το «Φιλιά εις τα Παιδιά»

Ακολουθήστε την ταινία στο facebook:

Δείτε το trailer: