Industry

Οι διάσημοι προτείνουν τις… άσημες ταινίες που θα έπρεπε να έχει δει όλος ο κόσμος

στα 10

Προσωπικά αγαπημένα που παρέμειναν λίγο ως καθόλου γνωστά: αυτά τα φιλμ θέλει ν’ αναδείξει η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου και για το στόχο της χρησιμοποιεί ένα πλήθος σταρ.

Οι διάσημοι προτείνουν τις… άσημες ταινίες που θα έπρεπε να έχει δει όλος ο κόσμος

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών κι Επιστημών δε διοργανώνει μόνο… τα Οσκαρ! Επειδή, όμως, αυτήν την περίοδο τα βλέμματα είναι συγκεντρωμένα επάνω της με αυτήν ακριβώς την αφορμή, η Ακαδημία αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τη στιγμή για να προωθήσει, ολοκληρωτικά, το σινεμά. Οσο σπεύδουμε να δούμε τις ταινίες που διαγωνίζονται για τα φετινά Οσκαρ, άλλες ταινίες, χιλιάδες από αυτές, περιμένουν υπομονετικά στην άκρη, έχοντας χάσει ενδεχομένως το ραντεβού τους με το μεγάλο κοινό. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά!

Η Ακαδημία συγκέντρωσε, μέσα σε μια αίθουσα, μπροστά σε μια κάμερα, διαφόρων ειδών διάσημους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και παραγωγούς και τούς ζήτησε να διαλέξουν μια αγαπημένη τους ταινία που ποτέ δεν έγινε αρκετά γνωστή. Από τον Μάθιου ΜακΚόναχεϊ ως τη Λουπίτα Νιόνγκ’ο κι απ’ τον Τζόνα Χιλ ως τον Μαρκ Γουόλμπεργκ (αλήθεια, πού είναι ο Μάρτιν Σκορσέζε; Σίγουρα θα ήθελε πολύ να πει τη δική του αγαπημένη!), οι επιφανείς του αμερικανικού σινεμά τραβούν μαζί τους στο φως αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά. Κι αν κάποια από αυτά είναι άγνωστα απλώς… στους Αμερικανούς (αλλά και στους Βρετανούς που δίνουν τη δική τους γνώμη), άλλα είναι πραγματικά χαμένα στο χρόνο. Δείτε το παρακάτω βίντεο και πάρτε ιδέες για νέες ανακαλύψεις, ή για ταινίες που γνωρίζετε αλλά δεν έχετε δει. Και μετά, στα σχόλια, προτείνετέ μας τις δικές σας αγαπημένες, άγνωστες ταινίες που θα έπρεπε να έχει δει όλος ο κόσμος!