Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: Διαβάστε τα καλύτερα σενάρια της χρονιάς

στα 10

Με την οσκαρική ψηφοφορία να πλησιάζει στο τέλος της όσον αφορα τις φετινές υποψηφιότητες, διαβάστε μερικά από τα καλύτερα σενάρια της χρονιάς.

Oscars 2015: Διαβάστε τα καλύτερα σενάρια της χρονιάς

Τις τελευταίες εβδομάδες τα χολιγουντιανά στούντιο δίνουν στη δημοσιότητα τα σενάρια που θα πρωταγωνιστήσουν στα φετινά Οσκαρ και στις δύο κατηγορίες (του πρωτότυπου και του διασκευασμένου σεναρίου), θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξουν τη σημασία της πρώτης ύλης από την οποία ξεκινάει κάθε ταινία πριν γίνει γεγονός.

Τα φετινά φαβορί για το Οσκαρ Σεναρίου είναι το Birdman, το Boyhoood και το The Grand Budapest Hotel στην κατηγορία του πρωτότυπου σεναρίου και τα Gone Girl, The Imitation Game και το The Theory of Everything στην κατηγορία του διασκευασμένου.

Birdman Script 607

Χρήσιμο όχι μόνο για σπουδαστές κινηματογράφου, αλλά και για όσους θέλουν να δουν πως η αγαπημένη τους ταινία μοιάζει στο «χαρτί», πατήστε τα link στους παρακάτω τίτλους και ξεκίνηστε το διάβασμα - προσοχή μιλάμε για shooting scripts δηλαδή το σενάριο έτσι όπως τελικά γυρίστηκε η ταινία και όχι διαφορετικές γραφές ή προηγούμενες εκδοχές:

The Grand Budapest Hotel Script 607

Περισσότερα Oscars 2015

Tags: Oscars 2015