Buzz

«Escape to Nowhere» (1961): δείτε τη μικρού μήκους ταινία του 14χρονου Στίβεν Σπίλμπεργκ!

στα 10

To 1961, o 14χρονος τότε Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθέτησε κι έκανε την παραγωγή μίας μικρού μήκους ταινίας. Πατήστε το play και δείτε ένα απόσπασμα από το «Escape to Nowhere».

«Escape to Nowhere» (1961): δείτε τη μικρού μήκους ταινία του 14χρονου Στίβεν Σπίλμπεργκ!

Στους τίτλους αρχής υπάρχει κάρτα που το δηλώνει ξεκάθαρα: «Σκηνοθεσία και Παραγωγή: Στιβ Σπίλμπεργκ». Λίγο μετά δεύτερη κάρτα πληροφορεί «Κάπου στην Ανατολική Αφρική...»

Ετσι ξεκινά το «Escape to Nowhere», μία από τις πρώτες ταινίες του πιτσιρικά Σπίλμπεργκ. Γιατί, φυσικά είχε κάνει και άλλες! Το «The Last Gun» το 1959 και το «Fighter Squad» το 1961.

Διαβάστε επίσης: Υπέροχη ιστορία χολιγουντιανών ονείρων: πώς οι 16χρονοι Τζέι Τζέι Εϊμπραμς και Ματ Ριβς γνώρισαν τον Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ενα δίλεπτο απόσπασμα της ταινίας κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και σας το παραθέτουμε. Δεν υπάρχει διάλογος, μόνο σκηνές μάχης υπό τους ήχους της Βαλκυρίας του Βάγκνερ. Και μπορεί τα στοιχεία παραγωγής να είναι αυτά που φαντάζεται κανείς από ένα εφηβικό ερασιτεχνικό ταινιάκι, όμως το βλέμμα του Σπίλμπεργκ στο πώς θέλει να καταγράψει τη δράση είναι εμφανές ακόμα κι από αυτή την ηλικία.

Θυμηθείτε κι αυτό: Πάμε στοίχημα; Γιατί ο Τζορτζ Λούκας έχει πληρώσει 40 εκ. δολάρια στον Στίβεν Σπίλμπεργκ από το 1977 μέχρι σήμερα;

Ο μόνος άνθρωπος που κερδίζει credit στους τίτλους τέλους είναι η αδελφή του σκηνοθέτη, Αν Σπίλμπεργκ.

Το IMDB μας πληροφορεί ότι έχουμε στα χέρια μας πραγματικά ένα μικρό απόσπασμα, καθώς ολόκληρη η ταινία είναι 40λεπτη!

Δείτε το δίλεπτο που κυκλοφόρησε!

.

Διαβάστε περισσότερα: