Buzz

Κανένα χιούμορ: η Εμιλι Μπλαντ στοχοποιείται από το Fox News

στα 10

Η Εμιλι Μπλαντ μόλις έγινε αμερικανή υπήκοος. Βλέποντας το debate των Ρεπουμπλικανών αστειεύτηκε ότι «ίσως να έκανε μεγάλο λάθος». Το γνωστό συντηρητικό κανάλι Fox News δεν αντιμετώπισε τη δήλωσή της με χιούμορ. Και τώρα στοχοποιείται.

Κανένα χιούμορ: η Εμιλι Μπλαντ στοχοποιείται από το Fox News

Πριν από λίγες μέρες η Αγγλίδα πρωταγωνίστρια Εμιλι Μπλαντ, εδώ και χρόνια παντρεμένη με τον κωμικό Τζον Κραζίνσκι, πήρε κι επισήμως την αμερικανική υπηκοότητα, περνώντας τις εξετάσεις της Κυβέρνησης των Η.Π.Α. (για τη λεπτομέρεια και την αυστηρότητα των οποίων αστειεύτηκε σε συνεντεύξεις της στη late night television) και δίνοντας όρκο να απαρνηθεί τη Βασίλισσά της (αστειεύτηκε και για αυτό επίσης) και να «ανήκει» πια στο αμερικανικό έθνος.

Χθες, το Hollywood Reporter δημοσίευσε ένα βίντεο που ετοίμασε με τους σταρ που βρίσκονται στο Τορόντο να απαντούν στην ερώτηση: ποιο celebrity θα ήθελαν να δουν να κατεβαίνει για Πρόεδρος των Η.Π.Α. Δείτε το βίντεο εδώ.

Ανάμεσά τους και η Εμιλι Μπλαντ, η οποία συνεχίζοντας να απαντά με το διαβόητό της βρετανικό φλέγμα, σχολίασε τις εκλογές: «Την ίδια μέρα που ορκιζόμουν Αμερικανίδα πολίτης, παρακολούθησα το debate των Ρεπουμπλικανών. Και τότε σκέφτηκα οτι μάλλον έκανα ένα τεράστιο λάθος...»

Ο δημοσιογράφος γέλασε, οι παρόντες στη συνέντευξη συμπρωταγωνιστές της γέλασαν, εμείς γελάσαμε και σχολιάσαμε μάλιστα στο κείμενο ότι ήταν η πιο έξυπνη απάντηση. Οι μόνοι που δεν γέλασαν ήταν οι γνωστοί-άγνωστοι, πιστοί Ρεπουμπλικανοί, δημοσιογράφοι του Fox News.

Emily Blunt Fox controversy 607

Από χθες, δεκάδες ρεπορτάζ στις ειδήσεις και τις εκπομπές του καναλιού στοχοποιούν την Μπλαντ και την καλούν «να εγκαταλείψει τη χώρα και να επιστρέψει στην Αγγλία», επισημαίνοντας ότι «οι Αμερικανοί πληρώνουν εισιτήρια για τις ταινίες της και μπορούν πολύ εύκολα να μην ξαναπατήσουν». «Να φύγεις από το Χόλιγουντ» της απηύθηνε δημοσιογράφος από το κεντρικο δελτίο ειδήσεων. «Να αφήσεις σε μία αμερικανίδα ηθοποιό τους ρόλους που απολαμβάνεις...»

Μάλιστα κάποιοι απείλησαν στον αέρα ότι «τώρα θα πάθει ό,τι και οι Dixie Chicks». Να θυμίσουμε ότι λίγα χρόνια πριν, όταν ακόμα στη Κυβέρνηση ήταν ο Τζορτζ Μπους, και ο πόλεμος στο Ιράκ είχε διχάσει όχι μόνο τη χώρα αλλά την ανθρωπότητα, καλλιτέχνες που κατηγορούσαν τον Πρόεδρο της Αμερικής ότι βομβάρδισε μια χώρα χωρίς πραγματικές αποδείξεις, βρέθηκαν στη μαύρη λίστα. «Αν δεν είσαι μαζί μας, είσαι εναντίον μας» ήταν το σύνθημα τότε και όσοι έκαναν κριτική βρισκόντουσαν αυτομάτως σταμπαρισμένοι με την ταμπέλα του «αντιπατριώτη», χωρίς δουλειά και με κλειστές τις πόρτες. Οι Dixie Chicks, ένα γυναικείο country-pop συγκρότημα, αποκλείστηκαν από όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Νότου, ακυρώθηκαν συναυλίες τους, βρέθηκαν από την κορυφή των τσαρτς, στην αφάνεια.

Οπότε, καταλαβαίνει κανείς, ότι η γραφικότητα ενός καναλιού που δεν μπορεί να δεχθεί ούτε χιούμορ, ούτε κριτική για το Κόμμα των Ρεπουμπλικανών, μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Ευτυχώς που σε μία οργανωμένη κινηματογραφική βιομηχανία υπάρχουν ομάδες συμβούλων, ατζέντηδων και δικηγόρων που βάζουν τα πράγματα στη θέση τους. Ποτέ όμως δεν ξέρει κανείς πώς τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν, τι σπίθα θα πάρουν από τα media και πώς μπορεί κανείς να μπλέξει για κάτι που ξεπερνά την κοινή λογική και γίνεται αμετροεπής, ανεγκέφαλος φανατισμός.

Διαβάστε ακόμα: