Φεστιβάλ / Βραβεία

To 40ό Φεστιβάλ Δράμας έχει αφίσα!

στα 10

Ανακοινώθηκε η συμμετοχή που επικράτησε για τη φετινή - επετειακή - αφίσα του Φεστιβάλ Δράμας που κλείνει τα 40 του χρόνια.

To 40ό Φεστιβάλ Δράμας έχει αφίσα!

Παραμένει μια υπέροχη πρωτοβουλία η επιλογή της αφίσας του κάθε έτους του Φεστιβάλ Δράμας από ανοιχτό διαγωνισμό, αλλά είναι πραγματικά λίγες οι φορές που η τελική επιλογή έχει καθρεφτίσει κάτι από τη νέα εποχή στο ελληνικό σινεμά, τόσο θεματικά όσο και εικαστικά.

Διαβάστε ακόμη: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Διεθνές και το Εθνικό Τμήμα του 40ού Φεστιβάλ Δράμας

Η φετινή αφίσα που επικράτησε ανάμεσα σε 28 προτάσεις και ανήκει στην Σοφία Παρασκευοπούλου (θα ήταν ενδιαφέρον το Φεστιβάλ Δράμας να συμπεριλαμβάνει στο δελτίο Τύπου του και ένα μικρό βιογραφικό του νικητή) προκαλεί ωστόσο μια ελαφρά αμηχανία.

Δεν είναι μόνο η επιμονή σε εικαστικά με αναφορά στο φιλμ όταν καμία από τις ταινίες που παίζεται στο Φεστιβάλ - εδώ και χρόνια - δεν παίζεται πλέον σε φιλμ, αλλά κυρίως η φανέρα προχειροφτιαγμένη σύνθεση των λεκτικών που, με γραμματοσειρές που και να ήθελες να φτιάξεις δεν θα μπορούσες, σκεπάζουν σχεδόν εξ ολοκλήρου την ιδέα της κεντρικής, ενδιαφέρουσας αν και πολυχρησιμοποιημένης τεχνικής, ζωγραφιάς.

Φεστιβάλ Δράμας 2017 Αφίσα

Θα ήταν σίγουρα ενδιαφέρουσα μια πιο δυνατή και προσεγμένη εικαστική πρόταση για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ και την εορταστική διάθεση που φανταζόμαστε ότι θα προσδώσει η διοργάνωση από τώρα μέχρι και τις μέρες που θα διεξαχθεί, από τις 18 μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου 2017.

Διαβάστε ακόμη