Buzz

Ο Ντενί Βιλνέβ πίστευε πως το «Blade Runner 2049» μπορούσε να του καταστρέψει την καριέρα

στα 10

O σκηνοθέτης πίστευε για καιρό πως δεν θα ξαναδούλευε ποτέ μετά το «Blade Runner 2049». Το «Dune» ήρθε για να αποδείξει το αντίθετο.

Ο Ντενί Βιλνέβ πίστευε πως το «Blade Runner 2049» μπορούσε να του καταστρέψει την καριέρα

Οταν κυκλοφόρησε το 2017 το «Blade Runner 2049» του Ντενί Βιλνέβ η Warner γνώριζε εξ αρχής πως δεν έχει το επόμενο μεγάλο blockbuster. Παρόλα αυτά όμως αποφάσισε να γυρίσει την ταινία και να στηρίξει τον Βιλνέβ μέχρι το τέλος. Το αποτέλεσμα ήταν η ταινία να φέρνει πολύ λιγότερα στο box office από το αναμενόμενο, κάνοντας έτσι το στούντιο να χάσει περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια, αλλά κέρδισε δυο Οσκαρ (για τα εφέ του και την υπέροχη φωτογραφία του).

Διαβάστε ακόμα: O Ντενί Βιλνέβ πιστεύει πως οι ταινίες της Marvel είναι είναι φτιαγμένες από το ίδιο καλούπι

Denis Villeneuve

Η Warner συνεχίζει να πιστεύει στο όραμα του Βιλνέβ και έτσι με τη νέα του ταινία το «Dune» ελπίζει πως θα καταφέρει να της φέρει αρκετά χρήματα. Ομως ο Βιλνέβ πίστευε πως η καριέρα του είχε τελειώσει μετά την εισπρακτική αποτυχία του «Blade Runner 2049». Ο ίδιος μιλώντας στο podcast του MTV Happy Sad Confused δήλωσε πως «το θαύμα για μένα με το “Blade Runner 2049” είναι το εξής: κάνω ακόμα ταινίες και ακόμα μου μιλάς. Ηξερα ότι όταν έκανα αυτήν την ταινία φλέρταρα με την καταστροφή. Εβαλα τον εαυτό μου σε τεράστιο καλλιτεχνικό κίνδυνο. Περπατούσα, όπως μου είπε κάποτε ο Κρίστοφερ Νόλαν... περπατούσα πάνω σε μια ιερή περιοχή. Είναι αλήθεια. Ηταν ιερόσυλο αυτό που έκανα. Μου είπαν, “Δεν το κάνεις αυτό”. Απλώς το γεγονός ότι είμαι ακόμα εδώ κάνοντας ταινίες, για μένα... τουλάχιστον με απέρριψε η κινηματογραφική κοινότητα. Ηταν ένα επικίνδυνο παιχνίδι.»

Το «Dune» πάντως φαίνεται πως αγαπήθηκε από τους περισσότερους κριτικούς όταν έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Βενετίας στις αρχές του Σεπτέμβρη και το μόνο που μένει τώρα είναι να δούμε πόσο πολύ θα αγαπηθεί κι από το κοινό έτσι ώστε να φέρει τα αναμενόμενα έσοδα στο στούντιο αλλά και μια δόση αυτοπεποίθησης στον Βιλνέβ. Οχι πως την χρειάζεται εδώ που τα λέμε…

Το «Dune» βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Οκτωβρίου, αλλά για την ώρα δείτε το τελευταίο τρέιλερ του «Dune» το οποίο κυκλοφόρησε χτες.