Buzz

Θέλουμε να δούμε το ριμέικ του «Strangers on a Train» του Αλφρεντ Χίτσκοκ από τον Ντέιβιντ Φίντσερ ΤΩΡΑ!

στα 10

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ πιάνει στα χέρια του τον Χίτσκοκ σε αυτό που θα είναι η «διαδοχή» του αιώνα.

Θέλουμε να δούμε το ριμέικ του «Strangers on a Train» του Αλφρεντ Χίτσκοκ από τον Ντέιβιντ Φίντσερ ΤΩΡΑ!

Τον είπαν/είπαμε «νέο Χίτσκοκ» και καλά έκαναν/κάναμε. Οχι μόνο επειδή το «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» έκρυβε μέσα του αρκετό ποσοστό hommage στις ξανθιές femme fatales του Αλφρεντ Χίτσκοκ, αλλά γιατί ο Ντέιβιντ Φίντσερ συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το mainstream με τον ενθουσιασμό του θεατή, φτιάχνοντας φαινομενικά entertaining ταινίες που όμως φτάνουν βαθιά (και μερικές φορές πολύ βαθιά) στο ασυνείδητο του θεατή.

Η ιδέα για ένα ριμέικ του «Strangers on a Train», της ταινίας που ο Αλφρεντ Χίτσκοκ σκηνοθέτησε το 1951 πατώντας πάνω στο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ, δεν είναι καινούρια, αλλά μόλις τώρα πήρε τη μορφή που του αξίζει αφού η Warner Bros. επανεκκινεί το πρότζεκτ με τον Ντέιβιντ Φϊντσερ στη σκηνοθεσία, την Τζίλιαν Φλιν στο σενάριο και τον Μπεν Αφλεκ στον πρωταγωνιστικό ρόλο που άφησε στην ιστορία ο Φάρλεϊ Γκρέιντζερ.

Το «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» ήταν μια από τις καλύτερες ταινίες του Flix για το 2014. Διαβάστε το γιατί εδώ.

Strangers on A Train Poster 607

Η επιτυχία του «Κοριτσιού που Εξαφανίστηκε» κρύβεται φυσικά πίσω από τη εκ νέου συνεργασία των τριών που θα μεταφέρουν στο σήμερα την ιστορία του «Strangers on a Train» σε μια παραλλαγή που μοιάζει ενθουσιώδης: Ενας κινηματογραφικός αστέρας που βρίσκεται στη μέση της οσκαρικής καμπάνιας αναγκάζεται να δεχθεί την προσφορά ενός πλούσιου ξένου και να πετάξει στο Λος Αντζελες με το αεροπλάνο του, όταν το δικό του βγαίνει εκτός λειτουργίας. Στην αυθεντική ταινία όπως και στο μυθιστόρημα της Χάισμιθ, οι δύο ξένοι συναντιούνται σε ένα τρένο και ανταλλάσσουν φόνους έτσι ώστε να μην τους υποπτευθεί κανείς.

Οπως γράφτηκε ήδη η ταινία θα μπορούσε να ονομάζεται ήδη «Strangers on a Plane», αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα κάνει ο Ντέιβιντ Φίντσερ έχοντας στα χέρια του το υλικό του Χίτσκοκ και της Χάισμιθ, αναλαμβάνοντας πλέον και χωρίς καμία περιστροφή το ρόλο του «νέου Χίτσκοκ».

Διαβάστε ακόμη: