Buzz

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ είχε τσακωθεί με τον νεαρό τότε Τζέικ Τζίλενχαλ στα γυρίσματα του «Zodiac»

στα 10

«Προσπαθώ να έχω κατανόηση με τους ηθοποιούς μου, αλλά μέχρι ένα σημείο. Τους το ξεκαθαρίζω. Οι ταινίες κοστίζουν. 400. Χιλιάδες. Δολάρια. Τη. Μέρα»

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ είχε τσακωθεί με τον νεαρό τότε Τζέικ Τζίλενχαλ στα γυρίσματα του «Zodiac»

Δεν το γνωρίζαμε, αλλά 13 χρόνια πριν, στα γυρίσματα του «Zodiac» υπήρξε drama: ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φίντσερ είχε έρθει σε σύγκρουση με τον νεαρό τότε, φλόδοξο πρωταγωνιστή του, Τζέικ Τζίλενχαλ.

Ο ίδιος ο Φίντσερ, σε πρόσφατη συνεντεύξη του για το πολυανόμενο «Mank» στην εφημερίδα New York Times, ξεκαθάρισε τι είχε γίνει το 2006:

«Ο Τζέικ ήταν πολύ νέος και είχε μεγάλο entourage γύρω του. Ανθρώπους που του αποσπούσαν την προσοχή, ενώ δούλευε για κάποιον που δεν σου επιτρέπει ούτε να μην είναι συγκεντρωμένος, ούτε να παίρνεις συνεχώς άδειες. Το δικό μου πιστεύω είναι ότι όταν γυρίζεις μία ταινία πρέπει να αφήνεις όλα τα υπόλοιπα εκτός της περιφερειακής σου όρασης...»

Πάντα λέω στους ηθοποιούς μου: δε θα μείνω πίσω γιατί έχεις χανγκόβερ. Δε θα μείνω πίσω γιατί θρηνείς το θάνατο του σκύλου σου...»

David Fincher Jake Gyllenhall 607

«Εκείνος όμως δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί, του αποσπούσαν διάφορα την προσοχή. Το entourage του τού ψυθίριζε εκείνη την εποχή ότι το "Jarhead" θα γίνει τεράστια επιτυχία και θα τον ανεβάσει στους A Listers, και κάθε σαββατοκύριακο λοιπόν έπρεπε να παίρνει off για να το παρουσιάσει μια στο φεστιβάλ της Σάντα Μπάρμπαρα, μια στο Παλμ Σπρινγκς, μια στην Καταλίνα. Και μετά θα επέστρεφε κομμάτια...»

Οι εντάσεις κουφώθηκαν κάποια στιγμή, αλλά στο τέλος τα βρήκαν με τον Τζίλενχαλ να του ζητάει συγγνώμη.

«Δεν το κρύβω: είμαι από τους σκηνοθέτες που απαιτώ πράγματα και μπορώ να τσακωθώ για αυτά. Θα γίνω έξαλλος αν δω κάποιον να μην κάνει το κομμάτι της δουλειάς που του αναλογεί. Φυσικά και είμαστε άνθρωποι κι όλοι περνάμε άσχημες περιόδους. Κι εγώ έχω περάσει και δείχνω κατανόηση. Ομως ένα γύρισμα είναι: 400. Χιλιάδες. Δολάρια. Την Μέρα. Και μπορεί να μην μπορέσουμε να επιστρέψουμε να διορθώσουμε κάτι ποτέ ξανά...»

«Οπότε λέω στους ηθοποιούς μου: δε θα μείνω πίσω γιατί έχεις χανγκόβερ. Δε θα μείνω πίσω γιατί θρηνείς το θάνατο του σκύλου σου. Δε θα μείνω πίσω γιατί απέλυσες τον ατζέντη σου ή σε απέλυσε αυτός. Είμαστε εδώ για γύρισμα. Και το μόνο που με ενδιαφέρει στο τέλος της μέρας είναι: είπαμε σωστά την ιστορία;»

Διαβάστε περισσότερα: