Buzz

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ θεωρεί το «Joker» προσβλητικό απέναντι στους ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες

στα 10

Μάλιστα το αποκαλεί κάτι ακόμα χειρότερο. «Προδοσία».

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ θεωρεί το «Joker» προσβλητικό απέναντι στους ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες

Πέρσι, τέτοια εποχή, όλοι μιλούσαμε για το «Joker» του Τοντ Φίλιπς - τόσο στα βραβεία, όσο και στα ταμεία είχε γίνει πολιτιστικό φαινόμενο, με αποκορύφωση το Οσκαρ Α' Ανδρικού για τον Χοακίν Φίνιξ.

Σήμερα, μία συνέντευξη του Ντέβιντ Φίντσερ δίνει ένα άλλο spin και βάζει μία νέα παράμετρο στον διάλογο. Γιατί δεν μιλάμε για έναν τυχαίο σκηνοθέτη, αλλά έναν από τους auteurs της εποχής μας, στον οποίο δίνουμε προσοχή (κι ανυπομονούμε για το «Mank» το οποίο γνωρίζει ήδη διθυραμβικές κριτικές από τα previews)

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Telegraph», ο Φίντσερ μίλησε για το «Joker» και δεν είχε πολύ κολακευτικά πράγματα να πει.

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Μάρτιν Σκορσέζε μιλάει για το «Joker»

joker 607

Ενα ρίσκο που απρόσμενα απέδωσε O Φίντσερ χαρακτήρισε το «Joker», ένα ρίσκο που απέδωσε και το συνέκρινε με την εμπειρία του αντίστοιχου «Fight Club», δυο δεκαετίες πριν.

«Δεν νομίζω ότι όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα του "Joker" κανείς πίστευε ότι έχει ένα γιγαντιαίο blockbuster στα χέρια του - όχι, όταν έχει προηγηθεί μία τεράστια "Dark Knight" τριλογία, που έσπασε το φράγμα του 1 δις κέρδους για τη Warner. Κι όμως το "Joker" το ξεπέρασε!»

Eνα mash up του «Ταξιτζή» με το «The King of Comedy» του Σκορσέζε

«Δεν νομίζω ότι κανείς πίστεψε ότι θα βγάλει εκατομμύρια δολάρια, παίρνοντας δύο χαρακτήρες ταινιών του Σκορσέζε, τον Τράβις Μπικλ (Ταξιτζής) και τον Ρούπερτ Πάπκιν (The King of Comedy), δύο ρόλους του Ντε Νίρο, με τον Ντε Νίρο να εμφανίζεται και στην ταινία...»

joker 607

«Μία προδοσία για τους ψυχικά ασθενείς»

«...θα ένωνε αυτούς τους δυο ήρωες σε έναν, θα τον παγίδευε σε μία ιστορία που αποτελεί προδοσία για τους ψυχικά ασθενείς, θα το διαφήμιζε και θα έσκιζε στα ταμεία.»

Η σύγκριση με το Fight Club

«Το ότι καταφέραμε και βγάλαμε το "Fight Club" το 1999, μία ταινία πρωτοφανώς για την εποχή της βίαιη και σκοτεινή και με παρόμοιο θέμα, ήταν και παραμένει ένα θαύμα. Ολα τα previews με τους CEO της 20th Century Fox κατέληγαν σε εκφράσεις "αν κυκλοφορήσει αυτό, να αποχαιρετίσουμε τις καριέρες μας". Κανείς δεν πίστευε ότι έχει στα χέρια του μια ταινία που θα γράψει εμπορικά και θα πάει στα Οσκαρ. Τώρα με το "Joker" ένα άλλο στούντιο, 21 χρόνια μετά, ποντάρει ακριβώς σε αυτό...»

Διαβάστε περισσότερα