Buzz

Μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε ολόκληρο το σενάριο του «Joker»

στα 10

Το σενάριο των Τοντ Φίλιπς και Σκοτ Σίλβερ αποτελεί το καλύτερο ανάγνωσμα για αυτές τις γιορτές, αποκαλύπτοντας πολλά και διάφορα μυστικά της ταινίας.

Μπορείτε να κατεβάσετε και να διαβάσετε ολόκληρο το σενάριο του «Joker»

Το «Joker» του Τοντ Φίλιπς ήταν αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες ταινίες του 2019. Ηταν επίσης και μια ταινία η οποία προκάλεσε αρκετές συζητήσεις σχετικά με την βία και το μέλλον των DC ταινιών, αλλά άφησε και κάποια αναπάντητα ερωτήματα. Τώρα το σενάριο της ταινίας κυκλοφορεί ελεύθερο στο ίντερνετ (και μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ) και οι φανς έχουν αρχίσει ήδη να το «ξεζουμίζουν» για πληροφορίες.

Διαβάστε ακόμα: Flix Top Ten 2019: Το νούμερο 9

joker 607

Το σενάριο όχι μόνο περιέχει μια εισαγωγή από τους δημιουργούς της ταινίας, Τοντ Φίλιπς και Σκοτ Σίλβερ, περιγράφοντας τον τόνο της και την σύνδεσή της με το DCEU, αλλά έχει και κομμένες σκηνές οι οποίες αποκαλύπτουν την τύχη της γειτόνισσας του Αρθουρ Φλεκ, Σόφι Ντουμόντ, την οποία έπαιξε η Ζαζί Μπιτζ. Στη ταινία ο Αρθουρ πίστευε πως βρισκόταν σε σχέση με την Σόφι, αλλά αργότερα, όταν μπαίνει ξανά στο διαμέρισμά της, ανακαλύπτει πως όλο αυτό ήταν στο μυαλό του. Στην επόμενη σκηνή τον βλέπουμε να βγαίνει έξω χωρίς να γνωρίζουμε την τύχη της Σόφι και της κόρης της. Ηταν ένα μυστήριο που έτρωγε όσους είχαν δει την ταινία.

Αν και ο ίδιος ο Φίλιπς έχει ήδη αποκαλύψει πως η Σόφι και η κόρη της ζουν, το σενάριο αποκαλύπτει ποιες σκηνές θα ήταν αυτές οι οποίες θα μας το έδειχναν. Στη σελίδα 78, αφού ο Αρθουρ σκοτώσει τον Ράνταλ, ο ίδιος αφήνει παίρνει λεφτά από το πορτοφόλι του Ράνταλ και τα αφήνει έξω από την πόρτα της με ένα σημείωμα να τον δει απόψε στο σόου του Μάρεϊ Φράνκλιν.

Διαβάστε ακόμα: 2010-2019: Αυτή ήταν η δεκαετία που οι υπερήρωες κατέκτησαν τον κόσμο

joker script 607

Στη σελίδα 96 η Σόφι παρακολουθεί έντρομη τον Αρθουρ να σκοτώνει τον Μάρεϊ στη τηλεόραση.

joker script 607

Σύμφωνα με τον Φίλιπς έκοψε τη σκηνή με την αντίδραση της Σόφι γιατί δεν θα ακολουθούσε έτσι τα γεγονότα από την οπτική του Αρθουρ, ένα μοτίβο το οποίο ακολουθούσε σε όλη την ταινία. Το σενάριο του «Joker» είναι ήδη διαθέσιμο online και μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ.

Διαβάστε ακόμα: Ετοιμάζεται ήδη το «Joker 2»; Ο Τοντ Φίλιπς ξεκαθαρίζει τα πράγματα