Buzz

Ετοιμάζεται ήδη το «Joker 2»; Ο Τοντ Φίλιπς ξεκαθαρίζει τα πράγματα

στα 10

Χθες η είδηση ότι ετοιμάζεται το sequel του «Joker» έριξε το internet. Σήμερα, ο σκηνοθέτης του ξεκαθαρίζει τα πράγματα.

Ετοιμάζεται ήδη το «Joker 2»; Ο Τοντ Φίλιπς ξεκαθαρίζει τα πράγματα

Θα ήταν λογικό κι αποτέλεσμα ψυχρών μαθηματικών υπολογισμών: η ταινία που ξεπέρασε το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κέρδος να έχει sequel. Χθες, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, δύο δημοσιεύματα για το πιθανό sequel του «Joker» (ή μία σειρά ταινιών από μεμονωμένους, παράμοια σκοτεινούς κόμικ χαρακτήρες) έριξαν το Internet. Mόνο που ήταν αντικρουόμενα: αυτό του Hollywood Reporter υποστήριζε ότι κάτι τέτοιο είναι ήδη στα σκαριά, ενώ το Deadline μετέφερε ότι ο Τοντ Φίλιπς ποτέ δεν πρότεινε κάτι τέτοιο στο στούντιο κι όλο αυτό είναι ένας μύθος.

Σήμερα, ο ίδιος ο σκηνοθέτης ξεκαθαρίζει το τοπίο.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μάρτιν Σκορσέζε μιλάει για το «Joker»

Joker 607 1

«Δεν υπήρξε κανένα μίτινγκ στα στούντιο της Warner στις 7 Οκτωβρίου, όπως επικαλέστηκε το Hollywood Reporter. Πρώτα από όλα, με ξέρετε, ξέρετε την καριέρα μου. Δεν λειτουργώ έτσι. Εκανα μία blockbuster επιτυχία, το "Hangover", και δεν έτρεξα αμέσως να κάνω μία βιομηχανία κωμωδιών. Ο Μπράντλεϊ (Κούπερ) κι εγώ διατηρούμε μία εταιρία στα στούντιο της Warner εδώ και 15 χρόνια. Εχουμε 2 πρότζεκτ που τρέχουμε τη φορά, όχι 40 όπως κάποιοι άλλοι. Δεν είμαι τέτοιος παραγωγός, δεν έχω αυτή την ενέργεια!...»

Διαβάστε κι αυτό: Οταν οι κάτοικοι άρχισαν να πετούν αβγά στους τουρίστες που φωτογραφίζονται στα σκαλιά του «Joker»

joker 607

«Το μπέρδεμα μπορεί να έχει γίνει γιατί όταν πρωτοπροτείναμε τον «Joker» στη Warner, η πρόταση ήταν μία σειρά από ταινίες βασισμένες σε σκοτεινούς κόμικ αντιήρωες. Ομως η Warner το απέρριψε, κρατώντας μόνο τον "Joker"».

Αυτό σημαίνει ότι όλα είναι αβάσιμα; Δε θα υπάρξει sequel του «Joker»;

«Ο Χοακίν κι εγώ συζητούσαμε την περίπτωση sequel από τη 2η εβδομάδα των γυρισμάτων. Γιατί περνούσαμε τόσο καλά με αυτή την ταινία. Δεν υπάρχει ακόμα ούτε συμβόλαιο, ούτε σενάριο.» ξεκαθαρίζει ο Φίλιπς. «Ομως, το ξέρετε πολύ καλά: δεν υπάρχει ταινία που έσπασε αυτό το ρεκόρ στα ταμεία και δεν ακολουθεί συζήτηση για sequel. Πάντως, όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, τα άρθρα που το δημοσιεύουν ως σίγουρο είναι ψευδή....»

Διαβάστε επίσης: