Buzz

Δείτε τον Τοντ Φίλιπς να αναλύει καρέ καρέ την εισαγωγή του «Joker»

στα 10

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Tοντ Φίλιπς ανοίγει τα χαρτιά του στην σκηνή που μας εισάγει στην ζωή του Αρθουρ Φλεκ για λογαριασμό του Vanity Fair.

Δείτε τον Τοντ Φίλιπς να αναλύει καρέ καρέ την εισαγωγή του «Joker»

Μια από τις πιο σημαντικές σκηνές σε μια ταινία είναι σίγουρα και η εισαγωγή της. Και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο αλήθεια από την ταινία «Joker» του Τοντ Φίλιπς, η οποία μας εισάγει στην βασανισμένη ψυχή που ακούει στο όνομα Αρθουρ Φλεκ, τον άντρα που μια μέρα θα γίνει ο Τζόκερ.

Αυτή την συγκεκριμένη σκηνή αποφάσισε να αναλύσει, λεπτό προς λεπτό, ο Τοντ Φίλιπς στο Vanity Fair δίνοντάς μας μερικές πληροφορίες γύρω από τον χαρακτήρα αλλά και την ατμόσφαιρα που ήθελε να πετύχει από την πρώτη κιόλας στιγμή. Απολαύστε το βίντεο παρακάτω.

Διαβάστε ακόμα: «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την κοινωνία είναι αν ΔΕΝ πάτε να δείτε αυτή την ταινία»: Ο Μάικλ Μουρ αποθεώνει το «Joker»


Σύμφωνα με τον Φίλιπς, μια από τις πιο σημαντικές δουλειές ενός σκηνοθέτη είναι και ο τρόπος με τον όποιο καταφέρνει να καθιερώσει το κλίμα στο οποίο θα κινηθεί η ταινία του. Και μια από αυτές τις δουλειές για τις οποίες είναι περήφανος είναι και το «Joker», όπου από την πρώτη στιγμή ορίζει μια ζοφερή ατμόσφαιρα η οποία κυριαρχεί σε όλη την διάρκεια της ταινίας. «Τα πάντα σε αυτή την ταινία έπρεπε να δείχνουν άβολα. Κάθε φορά που κινούσαμε την κάμερα έπρεπε να δίνουμε αυτό το αίσθημα ενός άντρα αρκετά αναστατωμένου και ανήσυχου», λέει ο Φίλιπς.

Ο Φίλιπς ακόμα αναφέρει και πολλά μυστικά για τα γυρίσματα όπως ότι η συνθέτης Χίλντουρ Γκουναντότιρ έγραψε την μουσική πριν καν δει την ταινία – πράγμα αρκετά ασυνήθιστο – αλλά και γύρω από την ανάπτυξη του χαρακτήρα του Φλεκ. Ενα βίντεο που ίσως σας κάνει να εκτιμήσετε περισσότερο την ταινία, αλλά και τον ίδιο τον Τζόκερ, ακόμα και αν είστε από εκείνους που μέχρι το τέλος σας άφησε μια πικρή γεύση στο στόμα.

Διαβάστε ακόμα:

JOker