Industry

Ο φετινός Οκτώβρης ανήκει (δικαιωματικά) στον «Joker»

στα 10

Η ταινία του Τοντ Φίλιπς έκανε το μεγαλύτερο άνοιγμα Οκτωβρίου στην ιστορία του αμερικανικού box office, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και γίνεται το θέμα συζήτησης σε όλον τον πλανήτη.

Ο φετινός Οκτώβρης ανήκει (δικαιωματικά) στον «Joker»

Το «Joker» του Τοντ Φίλιπς είναι η νούμερο 1 ταινία στην Αμερική αλλά και τον υπόλοιπο πλανήτη με εισπράξεις 234 εκατομμύρια δολάρια.

Στην Αμερική εκανε το καλύτερο άνοιγμα Οκτωβρίου στην ιστορία των ταμείων της χώρας με 93.5 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις, ενώ έκανε και το καλύτερο άνοιγμα διεθνώς με 140.5 εκατομμύρια δολάρια, περνώντας το «Venom» που κατείχε την πρώτη θέση μέχρι σήμερα με 127.2 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την κοινωνία είναι αν ΔΕΝ πάτε να δείτε αυτή την ταινία»: Ο Μάικλ Μουρ αποθεώνει το «Joker»

joker

Η ταινία είναι ταυτόχρονα η τέταρτη στη σειρά ταινία με χαρακτηρισμό R (ακατάλληλη) με το καλύτερο άνοιγμα στα αμερικανικά ταμεία. Προηγούνται στην πρώτη θέση το «Deadpool» (132.4 εκ. δολ.), στη δεύτερη το «Deadpool 2» (125.5 εκ. δολ.) και στην τρίτη το «It» (123.4 εκ. δολ.).

Το «Joker» έκανε και το καλύτερο άνοιγμα στην καριέρα και του Τοντ Φίλιπς (προηγούμενο καλύτερο το «The Hangover II» με 85.9 εκ. δολ), στην καριέρα του Χοακίν Φίνιξ (προηγούμενο καλύτερο το «Signs» του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν με 60.1 εκ. δολ.) και στην καριέρα του Ρόμπερτ Ντε Νίρο (προηγούμενο καλύτερο το «Meet the Fockers» με 46.1 εκ. δολ.)

Στην Ελλάδα το τετραήμερο από Πέμπτη 3 μέχρι και Κυριακή 6 Οκτωβρίου η ταινία έκανε περισσότερα από 160.000 εισιτήρια, σε ένα από τα καλύτερα ανοίγματα των τελευταίων χρόνων. Διαβάστε αναλυτικά εδώ το ελληνικό box office από τις 3 μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου.

JOker

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζόκερ είναι κάτι παραπάνω από τον μέσο κακό κάποιου κόμικ