Buzz

Οταν οι κάτοικοι άρχισαν να πετούν αβγά στους τουρίστες που φωτογραφίζονται στα σκαλιά του «Joker»

στα 10

Οι κάτοικοι της γειτονιάς του Μπρονξ έχουν απηυδήσει από την ξαφνική δημοσιότητα των σκαλιών τους...

Οταν οι κάτοικοι άρχισαν να πετούν αβγά στους τουρίστες που φωτογραφίζονται στα σκαλιά του «Joker»

Λίγους μήνες πριν, ένας τουρίστας που επισκεπτόταν την Νέα Υόρκη δεν θα είχε καμία δουλειά στο Μπρονξ - και ειδικά στα 132 σκαλοπάτια που ενώνωουν την Λεωφόρο Σαίξπηρ με την Λεωφόρο Αντερσον. Και μετά... ήρθε ο «Joker».

Η σκάλα που ο Τοντ Φίλιπς κινηματογράφισε ως σύμβολο απελπισίας στην ανηφόρα της και, στην «χορογραφημένη» της κάθοδο, ως κάδρο απελευθέρωσης, εξουσίας και παράνοιας, είναι πλέον τουριστικός προορισμός.

Διαβάστε κι αυτό: To «Joker» είναι και επίσημα πιο εμπορική «ακατάλληλη» ταινία όλων των εποχών

joker 607

Εκατοντάδες τουρίστες την αναζητούν και βγάζουν φωτογραφίες σε όλες τις ώρες της μέρας (και νύχτας). Κάτ που έκανε τους κατοίκους της γειτονιας να απηυδήσουν.

«Δεν έρχεστε στο μαγαζί μου να ξοδέψετε ένα δολάριο, αλλά με ξυπνάτε τα βράδια με την γ..μένες φωτογραφίες σας; Γ,,,μένοι τουρίτστες!» φώναξε ένας από αυτούς, πετώντας αβγά σε τύπο που τον ξύπνησε από τα μεθυσμένα ουρλιαχτά χαράς όταν ανακάλυψε τη σκάλα και έβγαζε φωτογραφίες με το φίλο του.

Joker steps 607

Η περιοχή είναι μία από τις πιο υποβαθμισμένες γειτονιές του Μπρονξ (για αυτό και οι παραγωγοί την επέλεξαν ως το σπίτι του «Joker») και μπορούμε να καταλάβουμε γιατί όλο αυτό το πανηγύρι έχει ενοχλήσει τους πραγματικούς Jokers αυτής της ζωής.

Σε μία πιο ήπια προσπάθεια διαμαρτυρίας, μάς το εξηγούν με ένα φυλλάδιο που κόλλησαν στην αρχή της σκάλας: «Εδώ μένουν άνθρωποι. Σας παρακαλούμε πολύ να μην μεταχειρίζεστε αυτή τη γειτονιά και τους κατοίκους της ως φωτογραφικό κάδρο.»


Διαβάστε περισσότερα: