Buzz

Ο Μάρτιν Σκορσέζε μιλάει για το «Joker»

στα 10

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στο BBC, ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης είπε τους λόγους για τους οποίους τελικά δεν ασχολήθηκε με την ταινία του Τοντ Φίλιπς.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε μιλάει για το «Joker»

Υπήρχε πριν καιρό μια πιθανότητα πως την ταινία «Joker» του Τοντ Φίλιπς θα είχε και την υπογραφή του Μάρτιν Σκορσέζε στην παραγωγή. Τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ, με τον Σκορσέζε αργότερα να χαρακτηρίζει τις ταινίες της Marvel, αλλά και κάθε ταινία με θέμα τους υπερήρωες, ως θεματικά πάρκα (αν και αργότερα ανασκεύασε κάπως τις δηλώσεις του).

Τώρα ο Σκορσέζε δίνει την δική του γνώμη για το «Joker», και για το αν η συγκεκριμένη ταινία είναι σινεμά ή όχι, μια ταινία που τριγυρνούσε στο μυαλό για τέσσερα χρόνια και όπως είπε ήταν έτοιμος να κάνει την παραγωγή. «Γνωρίζω την ταινία πολύ καλά. Τον ξέρω [τον Τοντ Φίλιπς] πολύ καλά. Η παραγωγός μου, η Εμα Τίλινγκερ Κόσκοφ έκανε την παραγωγή. Την σκεφτόμουν αρκετά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αποφάσισα πως δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ μαζί της. Ηταν προσωπικοί οι λόγοι. Αλλά γνωρίζω το σενάριο αρκετά καλά. Εχει μια ιδιαίτερη ενέργεια και τον Χοακίν», δήλωσε ο ίδιος στο BBC.

Διαβάστε ακόμα: Τελικά το σινεμά είναι ένα;

joker 607

Αλλά πέρα του ότι δεν είχε τον χρόνο, ο Σκορσέζε συνέχισε λέγοντας πως είχε κάποια θέματα με το σενάριο. Πιο συγκεκριμένα είπε, ακολουθώντας μια ίσως πιο διπλωματική οδό «για μένα, δεν ξέρω αν θα κάνε ποτέ το επόμενο βήμα σε αυτήν την ανάπτυξη χαρακτήρα, την ανάπτυξη ενός χαρακτήρα από κόμικ. Καταλαβαίνετε; Μετατρέπεται σε κάτι το τελείως αφαιρετικό. Δεν σημαίνει πως είναι κακή τέχνη, απλά δεν είναι για μένα… Οι υπερηρωικές ταινίες, όπως δήλωσα, είναι μια διαφορετική μορφή τέχνης. Δεν είναι εύκολο να γίνουν. Υπάρχουν πολλοί πολύ ταλαντούχοι άνθρωποι που κάνουν καλή δουλειά και πολλοί νέοι τις απολαμβάνουν πραγματικά, αλλά ακόμα πιστεύω πως θυμίζουν περισσότερο θεματικά πάρκα.»

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις δηλώσεις του.


Διαβάστε ακόμα: