Buzz

Ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για το ακατάλληλο reboot του «Batman» του Ντάρεν Αρονόφσκι

στα 10

Αυτό είπε ο Ντάρεν Αρονόφσκι μιλώντας για την δική του εκδοχή του reboot του Σκοτεινού Ιππότη που δεν έγινε ποτέ.

Ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος για το ακατάλληλο reboot του «Batman» του Ντάρεν Αρονόφσκι

Μπορεί να μην το θυμάστε ή να μην το γνωρίζατε, αλλά ο Ντάρεν Αρονόφκι ήταν να σκηνοθετήσει κάποια στιγμή ένα κινηματογραφικό reboot του «Batman», αρκετό καιρό πριν από εκείνη του Ματ Ριβς ακόμα και από την τριλογία του Κρίστοφερ Νόλαν, με μια πιο ενήλικη εκδοχή του Σκοτεινού Ιππότη. Κάτι που, δυστυχώς για κάποιους, δεν έγινε ποτέ.

Μιλώντας στο Variety, για την προώθηση της νέας του ταινίας «The Whale», ο Αρονόφσκι μίλησε για την δική του εκδοχή του Batman η οποία υιοθετούσε αρκετά στοιχεία από το κόμικ «Batman: Year One», κάτι που είδαμε και στην τριλογία του Νόλαν, με εκείνον να ήθελε να δημιουργήσει μια μικρότερης κλίμακα ταινία με πιο ενήλικη εκδοχή του χαρακτήρα. Αλλά, όπως είπε, τότε ο κόσμος και το στούντιο δεν ήταν έτοιμα για κάτι τέτοιο.

«Ηταν μετά το “Batman & Robin” του Τζόελ Σουμάχερ. Τους [στην Warner] είχε κάτσει στο λαιμό, γι' αυτό τους παρουσίασα μια ακατάλληλη, πιο μαζεμένη origin ιστορία του Batman. Μια ακατάλληλη ταινία με υπερήρωες ήταν πιθανώς 10 με 15 χρόνια εκτός με την πραγματικότητα της επιχείρησης τότε. Ηταν μια αρκετά υποσχόμενη ιστορία, αλλά το σενάριο ήταν ακόμα στο προσχέδιο. Το στούντιο δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά. Ηταν μια πολύ διαφορετική προσέγγιση», εξήγησε ο Αρονόφσκι.

Διαβάστε ακόμα: Βενετία 2022 | Μέρα 5η και η δικαίωση του Μπρένταν Φρέιζερ

batman year one

Ο Αρονόφσκι συμφωνεί ότι οι σύγχρονες ταινίες με υπερήρωες είναι πολύ πιο πειραματικές με την καταλληλότητα και τόνους τους. Και ίσως, αν η ταινία γινόταν σήμερα, η WB θα το είχε σκεφτεί παραπάνω για να την φτιάξει. «Πάντα σκεφτόμουν γιατί να μην υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ταινιών κόμικ εκεί έξω; Τώρα υπάρχουν. Απλώς ο χρόνος μας ήταν εκτός.»

Ωστόσο, θα ήθελε να κάνει μια ταινία υπερήρωων στο μέλλον «αν ερχόταν η κατάλληλη ευκαιρία».

Για την ώρα εμείς απλά περιμένουμε να δούμε τη νέα του ταινία «The Whale», η οποία κέρδισε μερικές εξαιρετικές κριτικές στην πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ της Βενετίας, κυρίως για την ερμηνεία του πρωταγωνιστή της Μπρένταν Φρέιζερ, κάποια στιγμή μέσα στο 2022.