Buzz

Ο Στιβ Τζομπς αλλάζει χέρια

στα 10

Μια βδομάδα αφότου μάθαμε ότι ο Ντέιβιντ Φίντσερ εγκαταλείπει το biopic του Στιβ Τζομπς, ο αντικαταστάτης έχει βρεθεί – μαζί κι ένας πρωταγωνιστής που κάνει το πρότζεκτ ενδιαφέρον.

Ο Στιβ Τζομπς αλλάζει χέρια
Ο Ντάνι Μπόιλ κι ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο την εποχή της «Παραλίας»

Την περασμένη Τρίτη διαβάζαμε ότι ο Ντέιβιντ Φίντσερ αποχώρησε από τη θέση του σκηνοθέτη της νέας κινηματογραφικής βιογραφίας του Στιβ Τζομπς, για λογαριασμό της Sony Pictures, με σενάριο του Ααρον Σόρκιν. Στη διαφωνία του σκηνοθέτη με το στούντιο έπαιξε ρόλο και… η προκαταβολή των 10 εκ δολαρίων που ζήτησε ο Φίντσερ από τη Sony! Η παραγωγή, ωστόσο, δε δυσκολεύτηκε να βρει αντικαταστάτη, ενδεχομένως και πιο οικονομικό, στο πρόσωπο του Ντάνι Μπόιλ, ο οποίος τώρα διαπραγματεύεται το συμβόλαιό του, με παραγωγό τον Σκοτ Ρούντιν και πάντα με το σενάριο του Σόρκιν στα χέρια, βασισμένο στη βιογραφία του Στιβ Τζομπς που κυκλοφόρησε το 2011 ο Γουόλτερ Αϊζακσον.

Κι αν ο Φίντσερ είχε στο μυαλό του τον Κρίστιαν Μπέιλ ως πρωταγωνιστή, ο Ντάνι Μπόιλ έχει ένα διαφορετικό άσσο στο μανίκι του: τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, με τον οποίο άλλωστε είχε ξανασυνεργαστεί το 2000, στην «Παραλία», όταν ο ηθοποιός ήταν μόλις 26 χρόνων. Βέβαια κανένα από τα δύο συμβόλαια δεν έχει ακόμα υπογραφεί, οπότε όπως είδαμε ήδη, τα πάντα μπορεί ν’ αλλάξουν. Ο ΝτιΚάπριο είναι δεσμευμένος με το «The Revenant», την επόμενη ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου μετά το πολυαναμενόμενο «Birdman» και ο Ντάνι Μπόιλ έχει ανακοινώσει ότι θ’ ασχοληθεί (κάποια στιγμή…) με την κινηματογραφική μεταφορά του «Porno» του Ερβιν Γουελς, σίκουελ του «Trainspotting», 20 χρόνια μετά τις πρώτες περιπέτειες του Ρέντον.

Διαβάστε ακόμα: