Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Challengers» του Λούκα Γκουαντανίνο δεν θα ανοίξει το Φεστιβάλ της Βενετίας

στα 10

Μεταφέροντας την ημερομηνία κυκλοφορίας της για τον Απρίλιο του 2024, λόγω της απεργίας των ηθοποιών, η ταινία του Γκουαντανίνο δεν θα κάνει την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της φέτος στη Βενετία.

Το «Challengers» του Λούκα Γκουαντανίνο δεν θα ανοίξει το Φεστιβάλ της Βενετίας

Οπως ήταν και αναμενόμενο η απεργία των ηθοποιών του Χόλιγουντ θα επηρέαζε πολλές πρεμιέρες ταινιών οι οποίες ήδη έχουν αρχίσει να μεταφέρουν για πολύ αργότερα τις ημερομηνίες κυκλοφορίας στις αίθουσες. Ενα από τα «θύματα» αυτά ήταν και η ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο «Challengers» το οποίο μάλιστα θα άνοιγε και το 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας εκτός διαγωνισμού.

Οι λόγοι για αυτό είναι ότι η Ζεντάγια, η οποία είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, δεν θα είναι διαθέσιμη για το κόκκινο χαλί στη Βενετία λόγω της απεργίας, ούτε φυσικά και οι δυο συμπρωταγωνιστές της Τζος Ο’ Κόνορ και Μάικ Φάιστ. Και η MGM θέλει τη δύναμη της λάμψης των πρωταγωνιστών της, και κυρίως της Ζεντάγια, για να πετύχει η ταινία στην Αμερική. Ο Γκουαντανίνο είναι αγαπητός στους σινεφίλ σε όλο τον κόσμο, αλλά οι ταινίες του δεν κερδίζουν πολλά στο box office των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμα: Ο Λούκα Γκουαντανίνο κάνει σερβίς το πρώτο τρέιλερ της νέας του ταινίας «Challengers»

Comandante

Η Ζεντάγια έχει 200 εκατομμύρια οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είναι ένας από τους χρήστες του Instagram με τους περισσότερους followers παγκοσμίως, γεγονός που οδήγησε στο να γίνει το πρώτο τρέιλερ του «Challengers» εκείνο με τις περισσότερες προβολές για πρωτότυπη ταινία στις πρώτες 24 ώρες, με 150 εκατομμύρια προβολές παγκοσμίως.

Το «Challengers» αναμένεται πλέον να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 26 Απριλίου 2024. Η ταινία που θα έχει την αντικαταστήσει και θα έχει την τιμή να ανοίξει το 80ο Φεστιβάλ της Βενετίας θα είναι το «Comandante» του Εντοάρντο ντε Αντζελις, με πρωταγωνιστή τον Πιερφρανσέσκο Φαβίνο, και μιλά για την αληθινή ιστορία του Σαλβατόρε Τοντάρο ο οποίος έμεινε στην ιστορία διασώζοντας ναυτικούς εχθρικών καραβιών που είχε βυθίσει κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.