Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Challengers» του Λούκα Γκουαντανίνο θα είναι η ταινία έναρξης στο Φεστιβάλ της Βενετίας

στα 10

Η ταινία θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της την Τετάρτη 30 Αυγούστου εκτός διαγωνιστικού.

Το «Challengers» του Λούκα Γκουαντανίνο θα είναι η ταινία έναρξης στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Πριν λίγο ανακοινώθηκε πως το «Challengers» του Λούκα Γκουαντανίνο όχι μόνο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, αλλά θα είναι και η ταινία η οποία θα αποτελεί και εκείνη που θα ανοίξει το φεστιβάλ.

Το «Challengers» θα προβληθεί εκτός διαγωνισμού την Τετάρτη 30 Αυγούστου στο Sala Grande at the Palazzo del Cinema (Lido di Venezia) κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης του φεστιβάλ.

Η ταινία ακολουθεί την ιστορία μιας νεαρής κορυφαίας τενίστριας, η οποία θεωρείται από πολλούς ως το παιδί θαύμα στο χώρο αυτό. Η ίδια είναι και αντικείμενο πόθου από δύο άντρες, επίσης παίκτες του τένις, που προσπαθούν να κερδίσουν την καρδιά της. Ομως όλα αλλάζουν όταν εκεί χτυπάει το γόνατό της, οδηγώντας την να παντρευτεί με έναν από αυτούς και να επιλέξει μια ζωή ως προπονήτρια. Αλλά ο ανταγωνισμός, μέσα και έξω από το παιχνίδι, δεν έχει σταματήσει.

Διαβάστε ακόμα: Ο Λούκα Γκουαντανίνο κάνει σερβίς το πρώτο τρέιλερ της νέας του ταινίας «Challengers»

challengers

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που το κοινό θα γνωρίσει τη νέα μου ταινία “Challengers” στο Φεστιβάλ Βενετίας. Είναι μια σύγχρονη τολμηρή ιστορία νεανικής ενέργειας, αγάπης και δύναμης. Η Ζεντάγια, ο Τζος και ο Μάικ είναι εντελώς φρέσκοι, φέρνοντας μαζί τους μια ενέργεια όπως δεν έχετε ξαναδεί. Ανυπομονώ για το κοινό του Lido να χορέψει στην μουσική του soundtrack των Trent και Atticus στη βραδιά έναρξης της 80ης έκδοσης της Mostra. Ως σκηνοθέτης, είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και είμαι ευγνώμων στον Αλμπέρτο και σε όλη την οικογένεια της Βενετίας για αυτήν την υπέροχη αναγνώριση της ταινίας μου», δήλωσε ο Γκουαντανίνο.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ζεντάγια, Τζος Ο’ Κόνορ και Μάικ Φάιστ ενώ το σενάριο της ταινίας το έχει γράψει ο Τζάστιν Κουρίτσκες.

Το «Challengers» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 15 Σεπτεμβρίου. Το 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου – 9 Σεπτεμβρίου με Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής τον Ντάμιεν Σαζέλ.