Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Τι μας περιμένει στο «Cemetery of Splendour», τη νέα ταινία του Απιτσατπόνγκ Βερασετάκουν;

στα 10

Εχει χαρακτηριστεί από ιδιοφυία μέχρι αφόρητος. Πάντως ο Ταϊλανδέζος δημιουργός ετοιμάζεται ξανά για Κάννες και οι πρώτες εικόνες της ταινίας του δεν απογοητεύουν τους οπαδούς!

Κάννες 2015: Τι μας περιμένει στο «Cemetery of Splendour», τη νέα ταινία του Απιτσατπόνγκ Βερασετάκουν;

Ο Ταϊλανδέζος σκηνοθέτης Απιτσατπόνγκ Βερασετάκουν είναι καλλιτεχνικό γέννημα-θρέμμα του Φεστιβάλ Καννών. Κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα το 2010 με τον «Θείο Μπονμί», το Βραβείο του τμήματος «Ενα Κάποιο Βλέμμα» το 2002 με το «Blissfully Yours» και το Βραβείο της Επιτροπής το 2004 με το «Tropical Malady». Πού αλλού, λοιπόν, να λανσάρει τη νέα του ταινία, το «Cemetery of Splendour» που τιτλοφορείται επίσης «Love in Khon Kaen» κι είναι, στο γνώριμό του ύφος, ένα ονειρικό, ρομαντικό δράμα με παραισθήσεις, φαντάσματα και αγάπη; Η ταινία θα προβληθεί στο Ενα Κάποιο Βλέμμα και πρωταγωνιστές θα είναι οι Τζεντζίρα Πόνγκπας (του «Θείου Μπονμί») και Μπάνλοπ Λόμνοϊ (του «Tropical Malady»).

Διαβάστε αναλυτικά για όλες τις ταινίες του Επίσημου Προγράμματος του 68ου Φεστιβάλ Καννών, με φωτογραφίες και τρέιλερ

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του «Cemetery of Splendour», στην πόλη Κον Καέν μια μοναχική μεσήλικη νοικοκυρά περποιείται έναν στρατιώτη που, εξαιτίας μιας ασθένειας που σχετίζεται με τον ύπνο, βυθίζεται σε παραισθήσεις που πυροδοτούν παράξενα όνειρα, φαντάσματα και ρομαντισμό.

Διαβάστε ακόμη: Τελεία και παύλα, οι Κάννες είναι... το «Love» του Γκασπάρ Νοέ

Λέει ο ίδιος ο Απιτσατπόνγκ Βερασετάκουν για το φιλμ: «Εγραψα αυτήν την ταινία ως στοχασμό στην Ταϊλάνδη, ένα εμπύρετο έθνος. Θα είναι η πρώτη ταινία που εκτυλίσσεται εξολοκλήρου στον τόπο καταγωγής μου, την πόλη Κον Καέν. Είναι, επίσης, ένα πολύ προσωπικό πορτρέτο για όλα τα μέρη που αγκιστρώθηκαν πάνω μου σαν παράσιτα - το δημοτικό σχολείο, το νοσοκομείο, τη βιβλιοθήκη, τη λίμνη. Σαν τους ήρωες της ταινίας μου που κοιμούνται, αποτίναξα την ασθένεια της πραγματικότητας και μαζί βρίσκουμε καταφύγιο στα όνειρα για πάντα. »

Δείτε παρακάτω τις πρώτες φωτογραφίες, την αφίσα και τρία κλιπ από το «Cemetery of Splendour» και κάντε όνειρα!

Διαβάστε ακόμη: Πόσο πιο όμορφο μπορεί να γίνει το «Youth» του Πάολο Σορεντίνο;

cemetery of splendour 607

cemetery of splendour 607

cemetery of splendour 607

cemetery of splendour 607

cemetery of splendour 607

love in khon kaen 607

cemetery of splendour poster 607