Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2014: Μέρα 1η

στα 10

Η πρώτη ημέρα του 67ου Φεστιβάλ Καννών σημαδεύτηκε ανεπανόρθωτα από την επιεικώς άχαρη γνώμη των κριτικών για το «Grace of Monaco» του Ολιβιέ Νταάν. Οσα Αrmani κι αν φόρεσε η Νικόλ Κίντμαν ήταν αδύνατον να ανατρέψει μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της καριέρας της...

Κάννες 2014: Μέρα 1η

H κατά τα άλλα ιδανική πρεμιέρα, το πολυσυζητημένο ήδη πριν φτάσει εδώ «Grace of Monaco» του Ολιβιέ Νταάν, αποδείχτηκε τόσο κατώτερο των προσδοκιών που μοιάζει αδύνατο να μην το παρατηρήσει κανείς ακόμη και στο ανέκφραστο πια πειραγμένο πρόσωπο της λαμπερής Νικόλ Κίντμαν καθώς περπατάει στο κόκκινο χαλί της πρώτης μεγάλης επίσημης πρεμιέρας του 67ου Φεστιβάλ.

Με το παλάτι να το έχει αποκηρύξει, τον παραγωγό του, Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν να έχει παραδεχτεί ότι δεν έχει μείνει καθόλου ικανοποιημένος (εξ ου και έλειψε παραδειγματικά από την έναρξη του Φεστιβάλ) και τη Νικόλ Κίντμαν να «απολογείται» στα παιδιά της Γκρέις Κέλι πως προσπάθησε πολύ να δικαιώσει τη μητέρα τους, αλλά όχι και τόσο πολύ όσο είδαμε τελικά στην οθόνη, το «Grace of Monaco» έσβησε πολύ γρήγορα από τη μνήμη και τις συζητήσεις που επικεντρώθηκαν κυρίως στο αν ήταν τελικά χειρότερο από τη «Diana» του Ολιβερ Χιρσμπίγκελ και κατά πόσο ο Τιμ Ροθ έμοιαζε ή όχι στον Ρενιέ.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Grace of Monaco».

Δικαιώνοντας δυστυχώς τόσο το Παλάτι του Μονακό που έχει αποκηρύξει την ταινία ως «διαστρέβλωση» της ιστορίας, όσο και επιβεβαιώνοντας το γνωμικό πως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ 67ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ

Μόνη της, χωρίς τον Κιθ Ούρμπαν, αλλά με τη συνοδεία του Τιμ Ροθ και με επιβλητικό Armani, η Κίντμαν περπάτησε το κόκκινο χαλί, έφερε grace στο περιτύλιγμα της πρεμιέρας, αλλά έχοντας διαβάσει προηγουμένως τις ισοπεδωτικές κριτικές για την ταινία (και τα σχόλια στα social media για τις πλαστικές της) είμαστε σίγουροι πως δεν απόλαυσε τη βραδιά, όσο θα περίμενε.

2

2

2

2

2

CHOPARD CHIC

Oι πιο κομψές γυναίκες στο κόκκινο χαλί φορούσαν κοσμήματα Chopard, που για ακόμα μία χρονιά είναι μεγάλος χορηγός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Απολαύστε τις...

1

2

Η Παθ Βέγκας, πρωταγωνίστρια του «Grace of Monaco» (στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας), επέλεξε ένα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια με λευκά διαμάντια fancy-cut (23 καράτια) και ένα δακτυλίδι κοκτέηλ με λευκό διαμάντι.

3

4

Η ηθοποιός Αντέλ Εξαρχόπουλος, νικήτρια του Trophee Chopard 2014, φόρεσε ένα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια με διαμάντια πουάρ (38 καράτια) ένα δακτυλίδι με λευκό διαμάντι κοπής σμαραγδιού (5.63 καράτια) ανάμεσα σε δύο διαμάντια σε σχήμα τραπέζ και ένα δακτυλίδι με λευκό διαμάντι κοπής μπριγιάν (8 καράτια) πάνω σε βάση από διαμαντένιο παβέ.

5

6

Η Ζανγκ Ζιγί ταίριαξε ένα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια σαντελιέ (14 καράτια) σε λευκό χρυσό 18 καρατίων με ένα δακτυλίδι με κίτρινο διαμάντι πουάρ (14 καράτια) σε λευκό χρυσό 18 καράτια.

7

8

Η πάντα απλή Σοφία Κόπολα, μέλος της Κριτικής Επιτροπής του 67ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, φόρεσε ένα μπρασελέ ριβιέρα με λευκά διαμάντια σε σχήμα οβάλ (38 καράτια).

9

10

Και η κλασάτη Τζέιν Φόντα ήταν πανέμορφη με ένα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια απο ρουμπελίτη (43 καράτια) από την συλλογή της Chopard Temptations, με λευκά διαμάντια παβέ σε ρόζ χρυσό 18 καρατίων. Φόρεσε επίσης ένα δακτυλίδι με ρουμπελλίτη σε ρόζ χρυσό 18 καρατίων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ «GRACE OF MONACO»

Νωρίτερα, η Κίντμαν μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του «Grace of Monaco» αποκαλύπτοντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε το ρόλο, δηλώνοντας τη θέση της στις διαφωνίες με τον Γουαϊνστάιν και απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στο Παλάτι:

«Στεναχωρήθηκα πολύ, φυσικά. Θέλω όμως να τονίσω ότι πρόκειται απλώς για μία ταινία. Μπορούμε να βασιζόμαστε σε αληθινά γεγονότα, αλλά κάνουμε σινεμά. Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη των ανθρώπων να προστατέψουν την ιδιωτική ζωή της οικογένειά τους. Μιλάμε για την μητέρα και τον πατέρα τους. Σέβομαι την απόφασή τους, αλλά θα ήθελα να ξέρουν ότι η ταινία αυτή έγινε με αγάπη. Θέλαμε να τιμήσουμε τη μνήμη της μητέρας τους και τον έρωτα των γονιών τους. Κι αν αλλάξουν γνώμη κάποτε και τη δουν, θα εκτιμούσα πολύ την άποψή τους.»

Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου του «Grace of Monaco».

2

Και επειδή βρισκόμαστε στις Κάννες, όπου το glam εναλλάσσεται με το πιο σκληροπηρυνικό art house σινεμά σε ταυτόχρονη παράλληλη δράση, την ίδια ώρα που η Κίντμαν περπατούσε το κόκκινο χαλί, η πρώτη ταινία του Διαγωνιστικού Τμήματος του 67ου Φεστιβάλ, το «Timbuktu» του Μαυριτανού Αμπντεραχμάν Σισακό έστρεφε το βλέμμα των δημοσιογράφων στη φρίκη της σύγχρονης ζωής στο Μάλι με... σουρεαλισμό και υπερβολική απλότητα. Χωρίς να ταράξει τα νερά ή να κλέψει τη χάρη από την άχαρη «Grace of Monaco» που μονοπώλησε την πρώτη ημέρα του 67ου Φεστιβάλ των Καννών.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Timbuktu».

2

Διαβάστε ακόμα:

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου. Το Flix βρίσκεται εκεί και σας μεταφέρει συνεχώς ό,τι θα συμβαίνει μέσα και έξω από τις αίθουσες.