Buzz

Το «Grace of Monaco» προκαλεί... διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Γαλλίας και ΗΠΑ

στα 10

Το «Grace of Monaco» του Ολιβέ Νταάν ήταν έτσι κι αλλιώς μια ταινία που πριν ακόμη από τη δημιουργία της είχε προκαλέσει θύελλα συζητήσεων και αντιδράσεων. Τώρα, με την παρέμβαση του Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, κινδυνεύει ωστόσο να μείνει μέχρι και χωρίς σκηνοθέτη.

Το «Grace of Monaco» προκαλεί... διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Γαλλίας και ΗΠΑ

Πριν ακόμη ξεκινήσει τα γυρίσματά του, το «Grace of Monaco» του Ολιβιέ Νταάν, είχε θέσει υποψηφιότητα ως η πιο πολυσυζητημένη βιογραφία των τελευταίων χρόνων.

Από τη μία η απόφαση της Νικόλ Κίντμαν να υποδυθεί την Γκρέις Κέλι, προκαλώντας την τύχη της με τις αναπόφευκτες συγκρίσεις και από την άλλη η οργή του παλατιού του Μονακό που, μέσω του Αλβέρτου, της Καρολίνα και της Στεφανί έγινε το αντικείμενο μιας επίσημης «αποκήρυξης» της ταινίας, καθώς, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν αποτελεί παρά «μια αναίτια και γεμάτη γκλάμουρ σελίδα της ιστορίας του Μονακό και της οικογένειάς της Κέλι με τεράστιες ιστορικές ανακρίβειες και με μια σειρά μυθοπλαστικών σκηνών που σε καμία περίπτωση δεν κάνουν το φιλμ μια βιογραφία.»

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις αντιδράσεις του παλατιού για το «Grace of Monaco» και τους πραγματικούς «πολιτικούς» λόγους που κρύβονται πίσω από αυτές.

H ταινία, ωστόσο, ολοκληρώθηκε (ακόμη και χωρίς την έγκριση του παλατιού) και ενώ ήταν έτοιμη για να βγει στις αίθουσες μέχρι το τέλος του 2013, μπαίνοντας δικαιωματικά στην τροχιά της οσκαρικής κούρσας, ο Χάρβεί Γουαϊνστάιν που έχει αναλάβει τη διανομή της στην Αμερική, όχι μόνο μετέθεσε την έξοδό της τον Μάρτιο του 2014, αλλά έφτιαξε και τη δική του εκδοχή για την ταινία.

2

Σύμφωνα με συνέντευξη του Ολιβιέ Νταάν στη Libération, ο Γουαϊνστάιν άλλαξε την ταινία σε μια πιο «στρογγυλεμένη» και «χολιγουντιανή» εκδοχή, χωρίς την άδεια του δημιουργού της, ο οποίος επίσης δεν έλαβε γνώση για το τρέιλερ που κυκλοφόρησε στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Grace of Monaco».

Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, υπάρχουν δύο εκδοχές της ταινίας, μια του Νταάν και μια του Γουαϊνστάιν, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι διαστάσεις θα πάρει η διαμάχη ανάμεσα στους δύο άντρες ή αν το director's cut του Νταάν προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά ενώ το χολιγουντιανό έπος του Γουαϊνστάιν για την Αμερική.

Πολλοί μιλούν μέχρι και για αποκήρυξη της ταινίας από τον Ολιβιέ Νταάν, αν ο Γουαϊνστάιν επιμείνει να κυκλοφορήσει η δική του εκδοχή, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ο Γάλλος σκηνοθέτης του «Ζωή σαν Τριαντάφυλλο» θα αργήσει πολύ να εμπιστευτεί κάποιον Αμερικάνο για την επόμενη ταινία του...

Διαβάστε ακόμη: