Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2014: Μέρα 7η

στα 10

Ο Ράιν Γκόσλινγκ ήρθε στις Κάννες. Τι εννοείτε «τι άλλο συνέβη»;

Κάννες 2014:  Μέρα 7η

Σε ένα φεστιβάλ που αν μη τι άλλο δεν υπολείπεται σε σταρ, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί η άφιξη του Ράιαν Γκόσλινγκ προκαλεί μια τέτοια αναστάτωση. Κι όχι μόνο στα δεκαεξάχρονα κορίτσια που περίμεναν με αγωνία για ώρες στον ήλιο και τον αέρα για να δουν από (σχετικά) κοντά το είδωλό τους.

Στην δημοσιογραφική προβολή του «Lost River» της πρώτης ταινίας που σκηνοθέτησε ο Ράιαν, η ουρά για την αίθουσα ήταν αληθινά επική. Ολοι ανυπομονούσαν να δουν την ταινία που έκανε ο πρωταγωνιστής του «Blue Valentine», του «Drive» και του «Only God Forgives». Κι όπως έδειξαν τα πράγματα στη συνέχεια, κυρίως ανυπομονούσαν να την ποδοπατήσουν. Το Twitter πήρε φωτιά (και η αλήθεια είναι πως γράφτηκαν μερικά αληθινά διασκεδαστικά πράγματα), αλλά δεν μπορείς να αποτινάξεις την αίσθηση πως οι περισσότεροι κριτικοί, μαζί με τα νερά της μπανιέρας πέταξαν και το μωρό. Γιατί, όχι το «Lost River» δεν είναι τόσο κακό όσο πιθανότατα θα διαβάσετε.

Διαβάστε εδώ την κριτική του Flix για την ταινία

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ πάντως, δεν μοιάζει να πτοήθηκε και τόσο στην βραδινή επίσημη προβολή όσο και νωρίτερα στο photocall έμοιαζε αληθινά χαρούμενος όπως και οι θαυμάστριες του που κατόρθωσαν να μπουν στην αίθουσα. Δεν έχει σημασία αν κατάλαβαν κάτι από την ταινία, σημασία έχει ότι την έκανε ο Ράιαν.

01

01

01

01

01

Δείτε τον πιο κάτω να παρουσιάζει την ταινία του και στη συνέχεια να χειροκροτείται, μετά το τέλος της.



Η άλλη μεγάλη σταρ της μέρας ήταν φυσικά η Μαριόν Κοτιγιάρ, πρωταγωνίστρια της ταινίας των αδελφών Νταρντέν «Δυο Μέρες μια Νύχτα», που προβλήθηκε το πρωί στο διαγωνιστικό τμήμα. Επίκαιρη όσο ποτέ, περιγράφοντας κάτι που αφορά δυστυχώς όλο και περισσότερους ανθρώπους στις μέρες μας το φιλμ μιλά για την αλληλεγγύη και την προσωπική δυναμη, τα πρώτα πράγματα που δοκιμάζονται σε μέρες κρίσης.

Διαβάστε εδώ την κριτική του «Δυο Μέρες, μια Νύχτα»

01

01

01

Ο Ζαν Πιερ κι ο Λικ ήταν εξαιρετικά τρυφεροί με την πρωταγωνίστρια τους στο photocall πριν την συνέντευξη τύπου και δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί την αγαπούν: Η Μαριόν Κοτιγιάρ είναι μια ενδιαφέρουσα, έξυπνη, γοητευτική γυναίκα με χιούμορ και πνεύμα που δίνει στην ταινία τους και μια εξαιρετική ερμηνεία. Ομορφη ρωτάτε; Η ίδια δεν είναι τόσο πολύ σίγουρη.

Διαβάστε τι ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου του « Δυο Μέρες Μια Νύχτα»

01

Η Κίνα δεν μοιάζει πολύ ευχαριστημένη από τις Φετινές Κάννες, αφού δεν έχει καμιά ταινία στο διαγωνιστικό τμήμα (αν κι έχει τρεις στο Un Certain Regard), καθώς το «Coming Home» του Ζανγκ Γιμού προβλήθηκε εχτές εκτός συναγωνισμού. Ο ίδιος ο Γιμού είχε δηλώσει δυσαρεστημένος από την επιλογή του φεστιβάλ, κυρίως γιατί όπως ειχε πει θα ήθελε να δώσει την ευκαιρία στους ηθοποιούς του να διεκδικήσουν ένα βραβείο, όμως βλέποντας το φιλμ δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί το φιλμ δεν είχε θέση στο διαγωνιστικό τμήμα.

Διαβάστε την γνώμη μας για το «Coming Home»

01

01

01

Εν τούτοις, αν μιλάμε για σταρ δεν μπορούμε παρά να μιλήσουμε για τη Σοφία Λόρεν. Η αειθαλής Ιταλίδα ηθοποιός, ήταν παρούσα για την προβολή της ταινίας του Βιτόριο Σίκα «»Γάμος αλά Ιταλικά» στο τμήμα Cannes Classics, 59 χρόνια μετά την πρώτη της επίσκεψη στο φεστιβάλ το 1955. Στο φιλμ του Ντε Σίκα η Λόρεν υπήρξε για μια ακόμη φορά ονειρική Ιταλίδα γυναίκα δίπλα στον Μαρτσέλ Μαστρογιάννι που κι αυτός φέτος είναι παρών με τον τρόπο του στην αφίσα του φεστιβάλ.

01

01

01

01

Η Λόρεν παραμένει ακόμη λαμπερή και γεμάτη ζωή κι ακόμη ενεργή κινηματογραφικά. Πριν από το «Γάμος αλά Ιταλικά» προβλήθηκε η μικρού μήκους του γιου της Εντοάρντο Πόντι «La Vocce Humana» στην οποία πρωταγωνιστεί και η οποία είναι βασισμένη στο θεατρικό του Ζαν Κοκτώ , «Η Ανθρώπινη Φωνή».

Διαβάστε, μέρα με τη μέρα, τα highlights του 67ου Φεστιβάλ Καννών:

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου. Το Flix βρίσκεται εκεί και σας μεταφέρει συνεχώς ό,τι θα συμβαίνει μέσα και έξω από τις αίθουσες.