Buzz

O Τζείμς Αϊβορι ήταν να συν-σκηνοθετήσει το «Να Με Φωνάζεις Με Τ' Ονομά Σου»

στα 10

Αυτό κι άλλα πολλά αναφέρει στα απομνημονεύματά του «Solid Ivory» που κυκλοφορούν ήδη στα βιβλιοπωλεία.

O Τζείμς Αϊβορι ήταν να συν-σκηνοθετήσει το «Να Με Φωνάζεις Με Τ' Ονομά Σου»

Το «Να Με Φωνάζεις Με Τ' Ονομά Σου» είχε καταφέρει να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για την σκηνοθεσία του Λούκα Γκουαντανίνο όσο και για τις ερμηνείες των δυο πρωταγωνιστών του.

Ο σεναριογράφος της ταινίας, Τζέιμς Αϊβορι, ο οποίος κέρδισε και το Οσκαρ για το Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο, έχει πολλά να αποκαλύψει από τα παρασκήνια της ταινίας, και κάποια από αυτά δεν είναι και τα καλύτερα.

Μιλώντας στο GQ για την προώθηση του νέου του βιβλίου με τα απομνημονεύματά του και τον τίτλο «Solid Ivory», το οποίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από σήμερα, ο Αϊβορι αναφέρει πως όταν η ταινία βρισκόταν στα αρχικά στάδια παραγωγής ο ίδιος ήταν προγραμματισμένο όχι μόνο να γράψει το σενάριο αλλά και να την συν-σκηνοθετήσει μαζί με τον Γκουαντανίνο. Αλλά μόλις ολοκλήρωσε το σενάριο έμαθε πως δεν θα αναλάβει την σκηνοθεσία και ποτέ δεν του είπαν τον λόγο γι’ αυτό.

Διαβάστε ακόμα: Ο προδιαγεγραμμένος «θάνατος» (του Αρμι Χάμερ) στον Νείλο

call me by your name main

«Οταν τους έδωσα το σενάριο μου, έγινε δεκτό χωρίς αλλαγές ή αιτήματα για επανεγγραφή και σύντομα βρέθηκαν χρήματα για να γίνει η ταινία και να με πληρώσουν. Η τελευταία φορά που είδα τον Λούκα ήταν πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, στη Νέα Υόρκη, όταν ακόμα πίστευα ότι συν-σκηνοθετούσα μαζί του. Κάναμε πλάκα για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν τσακωνόμασταν στο πλατό και γελούσαμε γι' αυτό. Και μετά με άφησαν απ’ έξω. Ποτέ δεν μου είπαν το γιατί, ούτε ο Λούκα ή οποιοσδήποτε άλλος», εξήγησε ο Αϊβορι.

Επίσης ανέφερε πως ο ίδιος ήθελε δυο διαφορετικούς ηθοποιούς για να παίξουν κάποιους ρόλους κλειδιά. Πιο συγκεκριμένα είπε πως για τη μητέρα του Τίμοθι Σαλαμέ ήθελε την ηθοποιό Γκρέτα Σκάκι. «Παρακαλούσα συνέχεια: Λούκα, φώναξε την Γκρέτα! Πάρε τηλέφωνο τον ατζέντη της τουλάχιστον! Δεν ήθελε», δήλωσε. Αλλά και για τον ρόλο του Αρμι Χάμερ ο Αϊβορι ήθελε τον Σάια ΛαΜπεφ. «Εστειλα email στον Σάια για να τον καθησυχάσω, αλλά στη συνέχεια ο Λούκα έδωσε τον ρόλο στον Αρμι Χάμερ και δεν μίλησε ποτέ ξανά με, ή για, τον Σάια».

Παρόλες τις διαφορές όμως που είχαν μεταξύ τους ο Αϊβορι με τον Γκουαντανίνο, η ταινία ήταν επιτυχία και έχει αγαπηθεί από αρκετό κόσμο, με το σίκουελ του όμως να μένει στον αέρα μετά και τις αποκαλύψεις για τις τάσεις «κανιβαλισμού» του Αρμι Χάμερ.