Buzz

Ξέρουμε τι είδατε το τριήμερο που πέρασε | Ελληνικό box office 20/5-22/5/2021

στα 10

Το πρώτο επίσημο box office του 2021 για τις αίθουσες που επαναλειτούργησαν σε όλη την Ελλάδα.

Ξέρουμε τι είδατε το τριήμερο που πέρασε | Ελληνικό box office 20/5-22/5/2021

Επιστροφή στις αίθουσες, επιστροφή και στα πεπραγμένα των ταμείων τους. Στο περίπου, έστω. Καθώς η επανεκκίνηση στους κινηματογράφους της χώρας, 6,5 μήνες μετά το lockdown των αρχών του Νοέμβρη, γίνεται με τελείως διαφορετικούς όρους. Θερινά σινεμά και μόνο, προς το παρόν, μιας και καμία αναφορά στα κλειστά δε γίνεται ακόμα από τα υπουργεία (αλήθεια, θα καταφέρουν τα στουντιακά μεγαθήρια να σταθούν χωρίς τα πολυσινεμά;). Λιγότερες προβολές ελέω απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 12.30 τη νύχτα, που σημαίνει δύο προβολές με το ζόρι για τα θερινά που προβάλλουν μικρής διάρκειας φιλμ, αλλά μονάχα μία για εκείνα που έχουν να διαχειριστούν ταινίες άνω της μιάμισης ώρας, ακόμα και χωρίς το προσωρινά κατηργημένο διάλειμμα. Επίσης, μετρήσεις για τριήμερο, προκειμένου για τούτο το πρώτο επίσημο box office μας για το 2021, μιας και η έναρξη δόθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Δείτε ακόμη: Πρώτη μέρα θερινό!

αριάν Σινέ Αριάν

Δοθέντων των παραπάνω, συν του περιορισμού για το όριο του 75% της χωρητικότητας σε κάθε αίθουσα, καθόλου άσχημα δεν ηχούν τα 16.302 εισιτήρια (πάνω από 17.000, αν συνυπολογίσουμε προβολές και λίγες επαναπροβολές για τις οποίες δεν ανακοινώθηκαν επίσημα στοιχεία) από 77 θερινούς κινηματογράφους σε όλη τη χώρα το τριήμερο 20-22 Μαϊου - κάπου 3.000 παραπάνω από όσα είχαν κοπεί αρχές Ιουνίου πέρυσι, μετά την άρση του πρώτου lockdown, αλλά σε τετραήμερο τότε.

Μια έναρξη που συνοδεύτηκε από αυξημένο ενδιαφέρον, προκρατήσεις (ακόμη και για από μήνες παράνομα διαθέσιμες στο ίντερνετ ταινίες, όπως την οσκαρική «Χώρα των Νομάδων»), αλλά και sold out παραστάσεις, όπως στην περίπτωση του μικρομεσαίας διανομής ελληνικού «Πρόστιμου», που χτύπησε, μάλιστα, τον δεύτερο καλύτερο μέσο όρο θεατών ανά οθόνη (από 287 σε 8 σινεμά) μετά το ντοκιμαντέρ «Για τη Μικρή Σαμά» (328 σε μία αίθουσα), το οποίο έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ελληνική του πρεμιέρα σε πλατφόρμα.

Διαβάστε αναλυτικά: Το «Πρόστιμο» του Φωκίωνα Μπόγρη κέρδισε το στοίχημα της αίθουσας

Pr;ostimo Σινέ Απόλλων (Θεσσαλονίκη)

Από την άλλη, κανείς ποτέ δε θα φανταζόταν τέτοιο περιορισμένο άνοιγμα σε μονοψήφιο αριθμό αιθουσών με χαμηλά τριψήφια νούμερα εισιτηρίων για μπλοκμπάστερ όπως το νέο «Wonder Woman» ή το οικογενειακό υπερθέαμα «Μάγισσες» του Ρόμπερτ Ζεμέκις. Κι όμως οι περιστάσεις το δικαιολογούν. πως δικαιολογούν και τα 107 μόλις εισιτήρια που έκανε σε ένα σινεμά το παιδικό threequel «Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 3», το μόνο φιλμ που συνεχίζει να προβάλλεται από την κουτσή χειμερινή σεζόν μετά την ολίγων ημερών πρεμιέρα του πριν το κλείσιμο του Νοέμβρη.

Μένει να δούμε αν οι ταινίες αυτές θα έχουν περιθώρια να απλωθούν σε μεγαλύτερο κύκλωμα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Πράγμα μάλλον δύσκολο μέσα σε ένα καλοκαίρι καταιγισμού νέων κυκλοφοριών, με τις εταιρείες διανομής να «ξεφορτώνουν» πυρετωδώς τα μαζεμένα των προηγούμενων χαμένων μηνών, κάτι που μπορεί να σημαίνει μέχρι και 200 τίτλους, πρεμιέρες και επανεκδόσεις, για το επόμενο θερινό τετράμηνο.

ανεσις Σινέ Ανεσις


Αναλυτικά το τοπ-10 των εισιτηρίων του τριημέρου 20 έως 22 Μαϊου 2021:

«Η Χώρα των Νομάδων», 26 αίθουσες στην Αθήνα, 31 πανελλαδικά, 7.795 εισιτήρια (1η εβδομάδα)

«Soul», 17 αιθουσες στην Αθήνα, 24 πανελλαδικά, 4.080 εισιτήρια (1η εβδομάδα)

«Πρόστιμο», 7 αίθουσες στην Αθήνα, 8 πανελλαδικά, 2.293 εισιτήρια (1η εβδομάδα)

«Εξι Λεπτά Πριν τα Μεσάνυχτα», 4 αίθουσες στην Αθήνα, 5 πανελλαδικά, 1.087 εισιτήρια (1η εβδομάδα)

Τρία Υπέροχα Κορίτσια, 4 αίθουσες στην Αθήνα, 594 εισιτήρια (1η εβδομάδα)

«Για τη Μικρή Σαμά», 1 αίθουσα στην Αθήνα, 328 εισιτήρια (1η εβδομάδα)

«Wonder Woman 1984», 1 αίθουσα στην Αθήνα, 3 πανελλαδικά, 271 εισιτήρια (1η εβδομάδα)

«Οικογενειακοί Δεσμοί», 2 αίθουσες στην Αθήνα, 172 εισιτήρια (1η εβδομάδα)

«Οι Μάγισσες», 1 αίθουσα στην Αθήνα, 2 πανελλαδικά, 169 εισιτήρια (1η εβδομάδα)

«Σαν το Σκύλο με τη Γάτα 3», 1 αίθουσα στην Αθήνα, 107 εισιτήρια | Σύνολο εισιτηρίων μέχρι και σήμερα: 1.128 (2η εβδομάδα)

apoloon

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και σε όλα τα θερινά.