Buzz

H Blumhouse ετοιμάζει reboot του «Dracula»

στα 10

Από ότι φαίνεται ο Πρίγκιπας του Σκότους ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή στο ανανεωμένο Dark Universe της Universal, σε σκηνοθεσία της Καρίν Κουσάμα του «Destroyer».

H Blumhouse ετοιμάζει reboot του «Dracula»

Το αρκετά φιλόδοξο εγχείρημα της Universal, το Dark Universe, ένα κινηματογραφικό σύμπαν δηλαδή το οποίο θα βασίζονταν στα διάσημα τέρατα του στούντιο από την Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ, όπως η Μούμια και το τέρας του Φράνκεστάιν, φαίνεται πως είχε χάσει την όποια ευκαιρία για να απογειωθεί μετά και την παταγώδη αποτυχία του «The Mummy» με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ. Ομως η επιτυχία της ταινίας του Λι Γουανέλ «Ο Αόρατος Ανθρωπος» κατάφερε όχι μόνο να το βάλει ξανά στο προσκήνιο με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Φυσικά και τα αρκετά καλά έσοδα στο box office, μέχρι στιγμής, βοήθησαν αρκετά.

Τώρα ο Τζέισον Μπλουμ, ο οποίος είχε αναλάβει και την παραγωγή της ταινίας του Γουανέλ, ετοιμάζει να μεταφέρει μια νέα εκδοχή της ιστορίας του Πρίγκιπα του Σκότους, του ίδιου του Δράκουλα, στη μεγάλη οθόνη και αυτή την φορά κάτω από την σκηνοθετική ματιά της Καρίν Κουσάμα του «Destroyer». Αν και ο Δράκουλας έχει μεταφερθεί αρκετές φορές στο σινεμά, έκανε την πρώτη εμφάνισή του σε ταινία της Universal το 1931 σε σκηνοθεσία του Τοντ Μπράουνινγκ με πρωταγωνιστή τον Μπέλα Λουγκόζι στον πιο εμβληματικό του ρόλο.

Διαβάστε ακόμα: Το «The Last Voyage of the Demeter» από τον Δράκουλα βρήκε νέο αίμα σκηνοθέτη

dracula 607

Μέχρι στιγμής δεν είναι σίγουρα αν η ταινία αυτή θα συμπεριλαμβάνεται στο Dark Universe της Universal, μιας και το ίδιο το στούντιο δεν έχει ανακοινώσει πως θα ασχοληθεί με οποιονδήποτε τρόπο με την παραγωγή της ταινίας, φήμες δίνουν μια μεγάλη πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο μιας και η Blumhouse έχει ένα είδος συνεργασίας με το συγκεκριμένο στούντιο.

Το σενάριο το έχουν αναλάβει οι Φιλ Χέι και Ματ Μανφρέντι, οι οποίοι είχαν γράψει και το σενάριο του «Destroyer», με την ιστορία να εξελίσσεται στην σύγχρονη εποχή. Αγνωστο παραμένει και το αν όλο το σενάριο θα ακολουθεί αυτή την χρονική πορεία ή, όπως και το πρόσφατο «Dracula», τη μίνι σειρά των Στίβεν Μόφατ και Μάρκ Γκάτις για λογαριασμό του BBC και του Netflix, θα εξελίσσεται και στο παρελθόν και στο παρόν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποιος από το καστ ή η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας, οπότε ελπίζουμε σύντομα σε κάποια περισσότερα νέα.

Διαβάστε ακόμα: Το ΗΒΟ Max ετοιμάζει μια σειρά με πρωταγωνίστρια μια... διαφορετική Μαίρη Σέλλεϋ